Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ibiza Ön Disklerden Gelen Ses

eskisehirli

Kayıtlı Üye
Katılım
9 May 2012
Mesajlar
119
Yaş
55
2012 model İbiza aracımda geri giderken fren yapınca ön disklerden küt diye bir ses geliyor. Tespit ettiğim kadarı ile araç ile öne giderken fren balataları balata tutucu içerisinde geriye doğru yaslanıyor. Tabi aracı park ederken geriye hareket esnasında fren yapınca balatalar öne doğru hareket ederken boslukdan dolayı balata tutucuya çarparak küt diye bir ses yapıyor. Bu tip bir durum ile karşılan arkadaş var mı?
 
aracınız garanti kapsamında ise bence servise götürün şimdi aklıma gelmiyor alt tarafta etrafı demir içi plastik papuç olan bir parça var bu plastik parçada deformasyon olduğunda özellikle geri geri giderken frene bastığında tak diye ses çıkar ve bu plastiğin görevini yapamadığından sürtme seside duyabilirsin ( reis 38 den alıntı ) gecen hafta böyle bi konu vardı senin sorunun böyle bi konu galiba
 
Çok teşekkürler. Söyledikleriniz çok mantıklı geldi. Araç garantide ama parça ismini söylerseniz servise daha rahat anlatırım. Malum bazen servis ile yanı frekansı tuturmak çok zor oluyor.
 
Bende de ilk aldigim gunden beri war hic bisey demediler hepsinde war dediler serwiste bendemi gotursem acep
 
o ses O ses degil ama;)
bence o ses gerı gerı gelınce frene basınca tak edıo ılk aldıgım gun gıttım serwıse,ılerı gıdıosunuz sureklı frenler ona alısıyor dedı gerı gelıncede ses yapıyor dedı bende kıcı kırık sahınde bıle yok bu ses way arkadas dedımpuhaha:D
 
Bu sese benzer bizim araçta da vardı ileri giderken frene bastığınızda ağanızda hissediyodunuz tak tak diye sesi geri geri gelirkende tak tak vuruyodu ustaya gittik fren diskleri eğri olabilir dedi yada balata bitmiştir dedi açtık baktık ki fren diski komple çatlamış arkadan baya bi çatlak vardı valeonun sıfırını alıp değiştirdik ses kalmadı belki sizinkinde de böyle bi sorun olabilir :eek:key:
 
Geri
Üst Alt