Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

işte kasko koşulları

arthur

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Kas 2012
Mesajlar
4,363
Yaş
43
Kasko sigortasının yeni genel şartları 1 Nisan’da yürürlüğe girecek. Uygulamaya alınacak Kasko Sigortası Genel Şartları’nda primin ne olacağına ilişkin bir düzenleme bulunmazken, şirketler rekabet şartları altında primlerini serbestçe belirleyebilecek. Yeni uygulamayla artık poliçeye sigorta değeri de yazılamayacak. Ayrıca yapılan değişikliklere göre, sigorta şirketleri artık “full kasko”, “süper kasko” adı altında farklı ürünler satamayacak. Dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 farklı kasko türü olacak.

Kasko’da yeni dönem 1 Nisan’da başlayacak. 1 Nisan’dan itibaren sigorta şirketleri artık “full kasko”, “süper kasko” adı altında farklı ürünler satamayacak. Yeni uygulama ile şirketler; dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko ve tam kasko olmak üzere 4 farklı sigorta ürününü sigortalılara sunacak. Buna göre sınırlı teminat almak isteyenler dar kasko, çarpma, çarpılma, hırsızlık, yangın gibi klasik teminatları almak isteyenler kasko, klasik teminatlara ek olarak isteğe bağlı farklı teminatları isteyenler genişletilmiş kasko, aracını her türlü riske karşı sigortalamak isteyenler ise tam kasko sigortasını seçebilecek.

-SÜRÜCÜ ALKOL ALIRKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNECEK-

1 Nisan’da uygulamaya başlanacak olan yönetmelikle hangi hasarların sigorta teminatı içine girdiği, hangilerinin sigorta kapsamında olmayıp da sigortalının isteği halinde alınabileceği gibi konulara da açıklık getirildi. 1 Nisan’dan itibaren sel ve deprem dahil doğal afetler, patlayıcı madde taşınması, aracın anahtarının çalınması ya da ele geçirilmesi sonucu aracın çalınması ve başta kemirgenler olmak üzere hayvanların araca vereceği zararlar ek prim ödenerek ve poliçeye yazılarak, teminat altına alınacak.
Yönetmeliğe alkollü araç kullanımı ile ilgili ise, “Trafik yönetmeliğinde belirlenen seviyenin üzerinde alkollü içki almış kişilerce veya alkollü içki alamayacağı belirtilen kişilerce aracın alkol alınarak kullanılması sırasında meydana gelen zarar, sigorta kapsamı dışındadır” maddesi eklendi.

-ŞİRKETLER 45 GÜN İÇİNDE KASKO HASARINI ÖDEYECEK-

Yeni kasko uygulamasında hasar ödemesinde de bazı değişiklikler yapıldı. Şirketlere 45 gün içinde kasko hasarını ödeme zorunluluğu getirilirken, hasar incelemesinin uzun sürmesi ya da hukuka yansıması nedeni ile üç ay içinde hasar ödeme süreci tamamlanmazsa; sigorta şirketi, tüketici ile anlaşarak hasarın yüzde 50’sini avans olarak ödeyebilecek.

-PRİMİN NE OLACAĞINA İLİŞKİN BİR DÜZENLEME BULUNMUYOR-

1 Nisan 2013’te yürürlüğe girecek olan Kasko Sigortası Genel Şartlarında primin ne olacağına ilişkin bir düzenleme ise bulunmuyor. Bu çerçevede, kasko sigortası ile ilgili düzenlemelerin kasko primlerinde artışa yol açacağı tahmin edilirken, Hazine Müsteşarlığı bu iddiaları yalanlıyor. Sigorta şirketleri, rekabet şartları altında primlerini artık serbestçe belirleyebilecek.

-ARACIN PERT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR-

Yeni uygulamayla artık poliçeye sigorta değeri yazılmayacak. Özellikle araç pert olduğunda sigortalıyla sigortacı arasında soruna neden olan rayiç bedel konusuna çözüm getiriliyor. Poliçeye araç bedelini yazmak yerine, araç değerinin belirleneceği ortak bir referansa veya rayiç değer belirleme yöntemine poliçede yer verilecek. Hasar tazmininin ne şekilde yapılacağı poliçede açıkça belirtilecek. Onarım yapılacak olması halinde, onarımın şirketçe belirlenecek servislerde veya sigortalı tarafından istenen servislerden hangisinde yapılacağı hususu poliçede açıkça yer alıyor.

-SİGORTA ŞİRKETLERİNİN LİSTESİ-

Zorunlu trafik sigortası yapan sigorta şirketlerinin listesi ise şöyle:
1. AIG Sigorta A.Ş.
2. Ak Sigorta A.Ş.
3. Allianz Sigorta A.Ş.
4. Anadolu Anonim Türk Sigorta A.Ş.
5. Ankara Anonim Türk Sigorta A.Ş.
6. Aviva Sigorta A.Ş.
7. Axa Sigorta A.Ş.
8. Demir Sigorta A.Ş.
9. Dubai Starr Sigorta A.Ş.
10. Ergo Sigorta A.Ş.
11. Eureko Sigorta A.Ş.
12. Euro Sigorta A.Ş.
13. Güneş Sigorta A.Ş.
14. Generali Sigorta A.Ş.
15. Groupama Sigorta A.Ş.
16. Halk Sigorta A.Ş.
17. HDI Sigorta A.Ş.
18. Hür Sigorta A.Ş.
19. Işık Sigorta A.Ş.
20. S.S. Koru Sigorta Kooperatifi
21.Liberty Sigorta A.Ş.
22. Mapfre Genel Sigorta A.Ş.
23. Neova Sigorta A.Ş.
24. Ray Sigorta A.Ş.
25. SBN Sigorta A.Ş.
26. Sompo Japan Sigorta A.Ş.
27. Türk Nippon Sigorta A.Ş.
28. Yapı Kredi Sigorta A.Ş.
29. Ziraat Sigorta A.Ş.
30. Zurich Sigorta A.Ş.
 
Bilgilendirme icin tesekkürler Pasa abi
 
1 nisandan itibaren kasko poliçenizi iyi inceleyin bütün sayfalarını okuyun neyi karşılayıp neyi karşılamadığını büyük punto ile yazmak zorunda sigorta şirketleri.mağduriyet yaşanmaması için bende yardımcı olabilirim bu tür konularda.
Paylaşım için teşekkürler.
 
mevcut kasko için yapmamız gereken bi şey var mı?
 
mevcut kasko için yapmamız gereken bi şey var mı?[/QUOT

+10000000000000 peki güncel olan kaskolar ne olacak :confused:

hala yürürlükte olan kasko poliçelerinde bi değişiklik yada düzenleme gerekmiyor

ayrıca arkadaşlar acenteler olarak tahminlerimiz dogrultusunda poliçe pirimlerinde bi değişiklik olmayacak kapsamlı bir poliçe kestirmiş iseniz bu uygulamadan sonra en kapsamlı poliçede pirimleriniz aşağı yukarı aynı olacak
 
Geri
Üst Alt