Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Huni etkisi

  • Konbuyu başlatan swotr
  • Başlangıç tarihi
S

swotr

Guest
Otobanda seyir halindeyken birden araçların yavaşladıgını ve tamamen durma noktasına geldiğini, sonrasında açıldığında ortada hiç bir olaya dair belirti görmediğiniz mi oluyor, benim çok oluyor :) Bunun nedeniyle ilgili bir açıklama var, huni etkisi diye adlandırılmış..

1) Trafik 60mph la giderken, öndeki araçlardan biri hızıını 50mph ye düşürür (şekilde B A ya vurmamak için yapar)
2) Arkasındaki sürücü, aradaki güvenli mesafeyi korumak için 45mph ye düşürür hızını
3) Daha arkadaki sürücüler, fren lambalarını görünce yavaşlamaya başlarlar
4) Bu şablon arkaya doğru şok dalgası olarak devam eder ve trafik sürünme noktasına gelir, ve trafik düzeldiğinde ortada hiç bir iz göremezsiniz probleme dair

why-do-we-have-to-slw.jpg


link
 
maslak İtünun orda cok oluyor gorunmez duvar dıyodum ben bu olaya mıllet b anda ortada hıc bsy yokken durma noktasına gelıyor:)
 
Çok doğru valla..Bide sol şeritte tın tın gidenler var,onlarda trafik akışını yavaşlatıyorlar..:)
 
bu olay genellikle rampalarda çok oluyor istanbul da neredeyse her düzlüğe çıkışta yada inişte mutlaka trafik durma noktasında oluyor
 
Ataşehir'de TEM'i tepeden gören bi yerlerde oturanlar daha net görür bu durumu.. :)
bununla beraber AVM'lerin acil tahliyesinde vs. normalde kalabalıkların davranışlarını inceleyen programlar da kullanıyolar süreyi kısaltmak için..incelendikten sonra ona göre aydınlatma ona göre koridorları şekillendirmek vs. geliyo..
 
İstanbul un bu etki den kurtulması olanaksız her an her yerde yaşanıyo trafiğimiz zaten maşallah huni etkisi halt etmiş :)
 
Düz yolda durup dururken frene basan sürücüler sağolsun..
 
zaten şu trafiğin en başındaki arabayı bir bulsam...
 
Geri
Üst Alt