Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Hayalet ekranda car play haritası

Bildiğim kadarıyla Mib2 denen cihaz ile mümkün, fiyatı 1000 Euro civarında. Maddi olarak sıkıntınız yoksa tavsiye ederim. Navigasyonu sadece hayalet ekranın ortasına değil Audi vs gibi ekranın tamamına yansıtıyor. Şahsen fiyatı beni şuan için aştığı için düşünmedim. Ama hedeflediğim birşey.


SCW - SeatClubWorld kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
O gördüğünüz harita aracın kendi navigasyonunun haritası. Bildiğim kadarıyla VAG CarPlay/Android Auto'dan veri okuma işine henüz girmedi. Bazı Honda'larda falan google maps'ten navigasyon bilgisini alıp yol bilgisayarında sağa dön sola dön gibi gösterebiliyor.

Bir de Audi TT'nin ayrı bir medya ekranı olmadığı için onda Carplay/Android Auto direkt hayalet göstergede görünüyor.
 
Apple da Google da şu anda hayalet göstergelere harita getirilebilmesi için çalışmalarını sürdüyorlar. Çift ekran desteği olarak geçiyor. Muhtemelen 4-5 yıl içinde görmeye başlarız araçlarda. Otomotiv firmaları teknoloji firmaları kadar hızlı adapte olamıyorlar değişikliklere.

Çok fazla telefon ve araç çeşidi olunca sınırsız sayıda kombinasyon oluşuyor. Teknolojilerin de bu kombinasyonların tamamına yakınında sorunsuz çalışır hal alması haliyle epey bir vakit alıyor. Yani aracın kendine ait navigasyonu olmadığı sürece o iş bir süre daha hayal, aracın kendi navigasyonu da sonuçta google maps kadar güncel değil, hem harita hem de canlı trafik olarak. O yüzden bence de yatırım yapmaya değecek birşey değil.
 
Geri
Üst Alt