Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Havalandırma hakkında

keremeren2000

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Ara 2012
Mesajlar
8
Yaş
51
Selam arkadaşlar,
2 senedir 2005 1.4 tdi Cordoba sahibiyim. Genel olarak çok memnunum. Merak ettiğim bir durum var.
Klima sistemi son aldığımdan beri sorunsuz çalışıyor. Fakat şöyle bir durum var. Donuslerde yada virajlarda direksiyonu sağa veya sola tam olarak çevirdiğimde klimanın alt kısımlarından içeri sanki klepe açılarak taze hava giriyor özellikle soğuk havalarda kalorifer açık iken bunu rahatlıkla hissediyorum. Çünkü sıcak havanın içinden kendini belli ediyor. Havalandırma bölgelerini kontrol ettim fakat sanki ayrı bir kısımdan özellikle direksiyon çevrilmesi sonucu taze hava girsin diye bir sistem var gibi görünüyor. Fakat böyle bir durum varmı, varsa mantığı nedir çözemedim. Yada biryerlerde problemmmi var?
Konu hakkında görüşü olan arkadaş varmı?
Not : Polen filtresi vs yeni değişmiş olmasına rağmen bu şekilde sürekli, yani filtre tıkalı değil.
 
Fan hızlı çalışıyorken tam sağ yada tam sol yapınca mi oluyor genelde, bende bi deneyeyim normal mi acaba?
 
klima gazın olduğu yerde klima radyatörü var ve bunlara bağlı drayer yanı kurutucu filtre tıkanmış olabilir.değişmesi gerekir.oto klimacıları cözer senın işi.
 
Cordoba 34
Sanırım fan açık yada kapalı farketmiyor, direksiyon tam sağ sol çevrildiğinde Klima vites bölgesinden serin hava girdiğini hissediyorum. Dediğim gibi özellikle serin havalarda Klima sıcak üflerken arada serinlik kesinlikle fark ediliyor.
kirlisakal
Dediğin kısmı bir kontrolleri ettireyim. Sonuçta çok önemli bir durum değil fakat aldığımdan beri 2 senedir özellikle serin havalarda hep kafamı kurcalıyor. Eski arabam emektar Şahindi. İlk klimalı arabam. Araçta Klima mantığını bilmediğim için acaba bir sorunmu yoksa normal bir durummu kafama yatiramadim bir türlü.
Teşekkürler arkadaşlar.
 
Merhabalar bu durum gayet normal benim 2014 leon da bile fark ettiğim bir şey bu.Direksiyonu kırdığımda bilemediğim bir yerden taze hava geliyor buda hava sirkülasyonunu sağlamak için çoğu araçta farklı şiddetlerde var bu olay. benim aracın ayarlarında bu sistem kapatılıp açılabiliyor.
 
Peki ayarlar derken özel bir ayar butonu yada seçeneğimi var Klima yada başka bir noktada. Şiddeti ayarlama mümkünse aslında güzel bir olay.
 
yok şiddet ayarlanmıyor dokunmatik ekranda klima ayarlar klima sirkülasyonu diye geçiyor ayar açıp kapanabiliyor.
 
Bugun denelerden şunu farkettim, sıcak üflerken arada vites etrafından biyerden soğuk geliyor, 2 farklı denemem oldu, motor soğukken fanı açtım sürekli açık kaldı ve motor biraz ısındıktan sonra arada 2-3 kere soğuk hava geldi, 2. Si motor soğukken fanı açtım ayarı Lo ya aldım, motor ısısı 90a gelince sıcaklığı Hı ya aldım kullandım, hiç soğuk hava gelmedi farketmedim, dikkat edince izlenimlerim bunlar. Yanlış da olabilir biraz takip etmem lazım.
 
Zaten aracın içerisi isindiginda özellikle hareket halindeyken direksiyon sola yada sağa çevrildiğinde hissediliyor.
Direksiyona mekanik olarak bağlı olan ve direksiyon dönüşü ile ilintili bir şey var sanki. Hareket gördükçe bir yer belkide hava sizdiriyor içeri. Neyse fazla takmamak lazım, arada taze hava uyku açıyor direksiyon başında :)
 
Geri
Üst Alt