Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Hastahane Mikrobu Yüzünden Kör Oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AlperMertKocak

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eki 2011
Mesajlar
927
Yaş
30
Abilerim, Ablalarım, Kardeşlerim Merhabalar. Ön bilgi vermek istedim mikrobla ilgili ve başımdan geçeni anlatmak istiyorum.

benim ananem 2 hafta önce teyzemle birlikte hospitalium çamlıca hastahanesine gitti.Sebebi teyzemin gözünde bir şişlik vardı ve küçük bir ameliyat olması gerekti.neyseki oldu ve sağlıklı ancak bu arada doktor ananeme sende katarakt var ve ameliyat yapmazsak kör olursun diye korkutarak zorla turp gibi kadının ameliyat olmasına ikna ediyor.Gel zaman git zaman geçen haftaki çarşamba ananem ameliyat oluyor ve cumartesi ağrıları sebebiyle tekrar doktora gidiyor.doktor mikrop olduğunu ve alınması gerektiğini söyleyip ameliyata alıyor ve temizliyor mikrobu ancak sonra diyorki gözün arkasındada mikrop var ben bunu alamam dünya göz hastahanesinde şu doktora gidin aynı gün 85 yaşındaki kadın 2. bir ameliyat 4 günde 3 bir günde 2 kere ameliyat olmuş oluyor ve tek gözünün artık göremiyeceğini öğreniyor.Sebebinin Hastahane Mikrobu olduğunu öğrendik. bizde mahkemeye başvuracağız ve bu sebepten muzdarip kişilerin desteğini bekliyoruz mahkemede tek olmadığımızı sunmak için yardımcı olacak kişi veya kişiler arıyorum. geçmiş olsun dileklerinizide bekliyorum tabiki :(
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hastane Mikrobu Nedir?
Son birkaç yıldır Türkiye’de hastane mikrobundan ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor.
Nasıl bulaşıyor? Çaresi nedir?
İç hastalıkları ve enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Murat Akova, hastane mikrobunun her yerde bulunan mikroplardan birisi olduğunu söylüyor. Tek farkı diğerlerine göre antibiyotiklere daha dirençli olması. Zira hastaneler yoğun antibiyotiklerin kullanıldığı yerler. Antibiyotiklere duyarlı olan mikroplar ölüyor, aralarında dirençli olanlar seçime uğruyor. Bu sebeple hastane içinde bulanan mikroplar oldukça dirençli. Dolayısıyla da tedavileri çok zor, çoğunlukla da imkânsız. Hastane mikroplarının hastalar arasında yayılmasının sebebi ise personelin temizliğe dikkat etmemesi. Çünkü bir hastada bulunan mikrop diğer hastaya onun bakımını üstlenen personelin eli sayesinde yayılıyor. Hâlbuki sağlık personelinin her hastadan sonra ellerini antiseptik solüsyonlarla arındırması gerekiyor. Bu durum sadece hastaların değil personelin de sağlığını tehdit ediyor. Geçtiğimiz haftalarda birkaç hemşire Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığına yakalanan hastalardan kaptıkları mikrop sebebiyle hayatını kaybetmişti.

Yine hastaların sayısının fazla olması, birbirlerine çok yakın yatırılması ve kalabalık ziyaretçi grupları da mikropların yayılmasına sebep oluyor. Kaldı ki geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden bebeklerde de bu durum görülmüştü. Personelin sayısı az fakat bakacakları hasta sayısı çok ve bu yoğunlukta herkese yetişmek için dikkatsiz davranabiliyorlar. Hastane mikrobuna karşı temizliğe dikkat edilmesi gerektiği kadar hastane personelinin sayısının da artırılması ve yoğunluğunun azaltılması gerekiyor.

Akova, hastane mikrobunun ağır hastalarda ve bebeklerde daha yoğunlukla görülmesinin sebebini vücutlarının direncinin az olması olarak gösteriyor. O sebeple bu tür hastaların daha özellikli odalarda ve özel bakıma alınması gerekiyor. Özellikle erken doğan çocuklar vücut gelişimini tam sağlayamadığı için mikroplara karşı dirençleri az oluyor. Güçlü bir mikrop bebeklerin hayatını tehdit edebiliyor. Yenidoğan bebeklerin bakımı özel olarak eğitilmiş personel tarafından yapılmalı. Fakat ne yazık ki Türkiye’de çok fazlasıyla hemşire ve yenidoğan uzmanı eksiği var.

Hastane mikrobuna karşı bunlara dikkat edin

Günlük yaşamınızda gerekmediği sürece antibiyotik tüketmeyin. Çünkü gereksiz antibiyotik tüketimi hastane enfeksiyonuna yatkınlığı artırıyor.

Gittiğiniz hastanede enfeksiyon kontrol komitesinin bulunup bulunmadığını sorun.

Muayene olmadan önce doktorun, hemşirenin ve sağlık personelinin ellerini temizleyip temizlemediğine dikkat edin.

Şunu unutmayın en iyi hastanede bile hastane mikrobunun görülme olasılığı yüzde 3 ile 10 arasında değişiyor. Bu sebeple personelin temizliğine özen gösterin.

Erken doğum riski varsa yenidoğan ünitesi bulunan hastaneleri tercih edin.

Kapasitesinin üzerinde çalışan ve yoğun hastaneler yerine daha az hastası bulunan hastaneye gidin.

Hastanelere gittiğiniz zaman ellerinizi antiseptik solüsyonla temizleyin. Ya da birkaç dk. sabunlayın.

Hastalarla mümkün olduğu kadar temasa geçmeyin. Hastaya mikrop bulaştırabileceğiniz gibi ondan da size mikrop bulaşabilir.


sağlıklı günler herkese
 
geçmiş olsun be kardeşim çok üzücü allah kimsenin başına vermesin.sağlıktan önemlisi mi var:(
 
Geçmiş olsun Allah inşallah en tez zamanda şifa verir... Bunları yaptığı tam bir terbiyesizlik olmuş şerefsizler ya :mad:
 
Kardeşim geçmiş olsun Allah beterlerinden korusun.
Hastaneler mikrop yuvası çok dikkat etmek lazım heleki sağlık personeli.

xx
 
Bu herifler zaten kesip biçmeyi seviyolar :mad:.
 
15 yıldır sağlık sektörünün içinde birisi olarak öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunar ve nacizane şu önerilerime kulak vermenizi temenni ederim:

- Ülkemiz maalesef yeni operasyon tekniklerinin ve ilaçlarının kullanımının kobayı konumundadır. Bazı hekimler şihsi menfaat bazıları ise bilmeden hastalarımızı kobay olarak kullanabilmektedir.

- Sağlık sektörü son zamanlarda daha da ticaret sektörü haline geldiğinden her hasta kesilerek (!) hastane ve performans üzerinden prim alan hekimler için adeta 'altın yumurtlayan tavuklar' haline gelmiştir.

- Pek çok hekim/uygulayıcı kendi bildiği tekniğin en iyi teknik olduğunu düşünmekte diğer teknik ve uygulamaların geçerliliğine inanmamakta hatta reddetmektedir.

- Ülkemizdeki eğitim sistemi genel olarak sağlık sektöründe usta çırak eğitimi modelindedir ve hiçbir sağlık çalışanı kendini geliştirmek iyi olanı almak mecburiyetinde değildir(Hocan ne biliyorsa sende onu bilirsin)

- Normal şartlarda çoğu hekim adayı mesleğini çok para kazanmak ve rahat iş bulmak için seçer ve on yıllık emeğin hıncı maddi olarak çıkarılmak zorundadır.


bu maddeler çoğaltılabilir, itiraz edenler olabilir ama bunlar maalesef acı gerçekler. Bu bağlamda;

- Kesinklikle tek hekimin kararı ile cerrahiyi kabul etmeyin.

- Hastaneler envayi çeşit mikropların cirit attıkları esasında dünya üzerindeki en kirli yerlerdir havadaki mikrop sayısını tahmin bile edemezsiniz. Acil/elzem durumlar haricinde hastanede yatma süresinin minimal olmasını isteyin.

- Hasta haklarını öğrenin ve sonuna kadar hakkınızı arayın.

- Mecbur kalmadıkla röntgen/mr/tomografi istemeyin. Yani hocam bi MR çekilse iyi olmazmı? (demeyin olmaz, olasydı sadece İstanbulda tüm Bulgaristandakinden fazla görüntüleme cihazı olmazdı ki bu cihazların bile güvenilirliği bazı çalışmalarda ` civarında)

İlk aklıma gelen bunlar dostlar Allah cümlemizi hastanelerden uzak tutsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt