Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

HARARET YÜKSELMESİ

gorkemsavcı

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Ocak 2015
Mesajlar
7
Yaş
39
Herkese günaydın.
2006 model Seat Toledo 2.0 FSI aracımı kar ve hava koşullarından dolayı 3 gün çıkarmadım. Basiretim mi bağlandı nedir bilmiyorum ama 3 gündür hiç çalıştırmadım.
Sabah aracı yola çıktıktan sonra yaklaşık 15 dakika sonra hararet göstergesi 90'ın üstüne çıktı ve sinyal ötmeye başladı. Aracı stop ettirip 5 dakika bekledikten sonra normale döndü.
Bunun sebebi sizce nedir ?
Saygılarımla.
 
İlk calistirmadan sonra biraz beklediniz mi yoksa direk yola mı çıktınız eğer öyle ise soğuktan biraz buz yapmış olabilir sıvı kısımlar antifiriz yoksa eğer soğuk çalışmadan kaynaklı bir arıza sanırım ısınınca da kendini düzeltmiş
Siz en iyisi motor iyice isinana kadar hareket etmeyin
 
Biraz önce servisi aradım Mehmet Bey, ve bana antifirizin rengini sordular.
Mavi antifiriz olduğunu söyledim kırmızı renkli olmasının gerektiğini söylediler.
 
Biraz önce servisi aradım Mehmet Bey, ve bana antifirizin rengini sordular.
Mavi antifiriz olduğunu söyledim kırmızı renkli olmasının gerektiğini söylediler.
Motor suyunda kırmızı olması gerekiyor mavi olan cam suyu ve buna benzer kısımlarda kullanılıyor. Aracınızı hareket ettirmeden bir kaputu açıp bakın su donmuş mu diye müsait ise radyatorun altında bir tahliye vidasi olacak orayı biraz gevşetip kontrol edin su akiyormu diye eğer su gelirse sıkıntı olmaz
 
Mehmet Bey,
Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi yapıp bilgilendirmek isterim sizi.
 
Geçmiş olsun, aracınız suyunu eksiltmiş-bitirmiş olabilir.

Aracınızda LPG mevcut mu Görkem bey? LPG regülatör soğutucusunun hortumları çatlıyor ve araç su eksiltiyor eğer sistem Atiker'se bu duruma "kesin" gözüyle bakabilirsiniz.

İliniz Ankara, aklımdan çok ayazlarda radyatör hortumunuzun vb. çatlayıp su sızdırmış olabileceğini de geçiriyorum.

Aracınızın suyunu kontrol edin, eğer kırmızı değilse acilen değişmesi lazım. Antifiriz derecesini ölçtürün, -40 olması aracınızın yararına olacaktır.



EDIT: Adınızı yanlış yazmışım üzgünüm.
 
Son düzenleme:
Yüksel hocam aracımda LPG yok. Su rengi mavi ama dediğiniz gibi kırmızı olması lazımmış. İş çıkışı gidip baktıracağım. Umarım fazla bir maliyet çıkmaz :)
 
Şimdiden geçmiş olsun o zaman, Sonucunu bekliyoruz. İsminizi yanlış yazdığım için özür dilerim Görkem Bey.
 
Geçmiş olsun kardeşim... Motor için olan antifriz kırmızdır kardeşim... En yakın servise ya da sanayide iyi bir ustaya gerekeni yaptır derim...
 
Geri
Üst Alt