Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Golf SIX ABT

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36

Yan kısımda en çok dikkat çeken kırmızı, siyah renkli alüminyum jantlar oluyor. Jantlar 18 ve 19 inç çapında tercih ediliyor. Kırmızı renge ön difüzör, yan marşbiellerde de yer verilmiş ve siyah olan otomobillin daha dikkat çekici olması sağlanmış.

Volkswagen modellerini modifiye etmek konusunda uzmanlaşmış firmalardan biri olan ABT, altıncı nesil Golf’ün aşırı yüklenmiş bir versiyonunu tanıttı.

Volkswagen Golf GTİ üzerine çalışan ABT, yeni bir ön tamponla işe başlamış. Tampona sis farlarının yanına yerleştirilen gündüz sürüş farları son dönemde seri üretim otomobillerde de görmeye başladığımız bir özellik. Konumu nedeni ile ülkemizde trafik polisleri ile sürücüleri karşı karşıya getirmesi muhtemel olan bu farlar esasında oldukça yararlı bir donanım. Ön tamponun altında kullanılan difüzör he aerodinamik özellikleri hem de görünümü arttırıyor. Radyatör ızgarası da ABT imzalı yenisiyle değiştirilmiş.

Yan kısımda en çok dikkat çeken kırmızı, siyah renkli alüminyum jantlar oluyor. Jantlar 18 ve 19 inç çapında tercih ediliyor. Kırmızı renge ön difüzör, yan marşbiellerde de yer verilmiş ve siyah olan otomobillin daha dikkat çekici olması sağlanmış.

Arka tarafta sağ ve solda ikişer adet olan ve üst üste konumlandırılan egzoz çıkışları otomobilin gücü hakkında ipucu veriyor. Arka tampona eklenen difüzör sayesinde otomobilin saldırgan görünümünü pekiştirmiş. Cam üstünde kullanılan kanatta otomobilin rüzgarın bastırma kuvvetinden en üst düzeyde yararlanmasını sağlıyor.

İç mekana geldiğimizde ise kırmızı detaylar gene göze çarpıyor. Kırmızı rengin Golf için bir başka önemi daha var. İlk nesil Golf GTİ’da ön ızgaranın etrafında kullanılan kırmızı şerit zaman içersinde yerini kırmızı renkli logoya bırakarak GTİ’ların diğer versiyonlar ile karıştırılmasını engelledi. Buna gönderme yapan ABT kendi hazırladığı otomobilde de kırmızı detaylara bolca yer vermiş. İç mekânda direksiyon üzerinde, gösterge panelinde, kapı içlerinde ve daha bir çok yerde kırmızı renge rastlamak mümkün.

Volkswagen Golf GTİ, standart olarak 2.0 TSİ motor ile yollara çıkıyor. Standart versiyonu 210 beygir güç üreten motor ABT’nin sihirli dokunuşları sayesinde 260 beygir güç üretebilecek kapasiteye çıkmış. Bu bana yetmez diyenleri de düşünen ABT aynı motorun sınırlarını zorlayarak 300 beygirlik bir versiyon daha hazırlamış.

Bu kadar güçlü bir otomobil aynı zamanda iyi de durabilmelidir. Fren sistemi 345 milimetre çapında diskler ile değiştirilmiş. Fren kaliperleri de kırmızı renkli detaylar arasında.

Yol tutuşu daha iyi bir hale getirmek için ABT, Golf’ün ağırlık merkezini yere yaklaştırmış. Bunu içinde yüksekliği ayarlanabilir süspasiyon sistemini (coil over) tercih etmiş. Bu sistemin özelliği otomobilin yüksekliği ile beraber amortisörlerin sertliğini de değiştirerek sürüş stilinize en uygun ayarı bulabilmeniz.

Otomobil dünyasının sayılı modellerinden biri olan Golf tuning firmalarının her zaman ilgisini çekmiştir. ABT’nin Golf üzerinde yaptığı bu çalışma tuning dünyasını sallayacak gibi duruyor.
 
Kırmızı kısımlar hariç mükemmel...

Teşekkürler Görkem kardeşim...
 
iç dizaynına kalitesine lafım yok ama golf hiç bir zaman leon kadar güzel olamadı
 
Kırmızı kısımlar hariç mükemmel...

Teşekkürler Görkem kardeşim...

benimde en çok kırmızı kısımlar dikkatimi çekiyor bunda ama günümüzde çok yaygınlaştıgından bu ayrıntılar artık göze hoş görünmemeye başladı bencede..
 
abt kiti arka tampon haricinde beğenmiyorum.
 
çirkin golfu iyice çirkinleştirmişler abt yi tebrik ediyoruz :)
 
o jantlar nedır ya cok aramıslar mı acaba ? Hıc begenmedımio kırmızılar flan da gzl olmus ama cok da ozel durmuyo acıkcası,volkan canı sıkıldımı yapıyo oyle ıslerı :)
 
hakan sana çirkin görülmesi o aracın çirkin olduğunu göstermez. :)

ama abt içine etmiş orası ayrı.

güzellik zaten görecelidir, 100.000 kişi güzel dese o araç güzelde olmaz :) ama bence golf güzel bir araç değil. öylesine bi araç işte estetiği yok...
 
Geri
Üst Alt