Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Gaza geçerken stop etme ve titreme sorunu

mirzayev

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
37
Yaş
39
Arkadaşlar öncelikle rabbim kimseye kaza bela nasip etmesin.2006 1.6 102hp seat leon reference sahibiyim.2aydır kullanıyorum.Aracım benzinden lpg'ye geçişte çoğu zaman stop ediyor.3 ay önce boğaz kelebeğini ve enjektörleri aynı gün temizlettim,adaptasyonunu yaptırdım ve aracımı yaklaşık 200 km benzinde kullandım fakat sorun geçmedi..Bugün de bujileri değiştirdim lpg ustamın tavsiyesi üzerine ama hala aracım rölantide titreme yapıyor daha açık konuşmak gerekirse de stop edecek gibi çalışıyor.Işıklarda durduğumda ayağımı fren pedalına bastığımda titremeyi hissediyorum.Aynı sorunu aracım benzinde iken de yaşıyorum.Tabiki gaza geçtiğinde bu titremeyi daha fazla hissediyorum.Kronik bir sorun olarak biliniyor ancak seattan soğumak ve aracımı satmak istemiyorum.Daha 37.000 km'dekonu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar düşüncelerinin paylaşırlarsa memnun olurum.
 
kronik bir sorun demişsin ancak ben böyle bişey ilk defa duyuyorum?.. bu sorunu 1 defa yaşadım oda monifolda giren gaz borusunun çıkmasından dolayı... ben körfezliyim bu tarafa yolun düşerse cumartesi öğleden sonraları wv ustası bir arkadaşım var ona gösteririz...
 
Aramıza hoşgeldiniz, aracınız da hayırlı uğurlu olsun..

Boğaz temizlendikten sonra 200 km binmekle iyi yapmışsın.. Ama gazın rolanti ayarı o 200 kmden sonra yapılmalıydı...

Benzinde de aynı sıkıntılar yaşanıyorsa önce arabanın kendi aksamında sorun aranmalı yalnız..Boğaz temizlendikten sonra bu sorunlar oluyorsa hava akışmetresindeki sorun rolanti titremesine neden olabiliyor.. Motor yakıt için karışımı ayarlayamıyor.. Bir de lambda sensörüne bakılıyor..

Bir de titremeyi motor ısındıktan sonra mı yapıyor, yoksa çalıştırır çalıştırmaz rolanti dans etmeyemi başlıyor ? Forumlardan geçmiş zamanlarda edindiğim bilgiye göre motor ısındıktan sonra yapıyorsa hararet müşürü denilen bir parça da rolanti problemi yapabiliyor..
 
kronik bir sorun demişsin ancak ben böyle bişey ilk defa duyuyorum?.. bu sorunu 1 defa yaşadım oda monifolda giren gaz borusunun çıkmasından dolayı... ben körfezliyim bu tarafa yolun düşerse cumartesi öğleden sonraları wv ustası bir arkadaşım var ona gösteririz...

evet monifoltada kesinlikle baktır..gazcılar LPG montajlarken orayı delip bi aksam yerleştiriyorlarmış. Oraya sürülen silikon zamanla etkisini kaybedip bu soruna sebeb oluyormuş.
 
Amin. merhaba.
Ben hem seat kullanıcısıyım aynı 102 hp lik motor kullanıcıyım sizin gibi hemde Brc lpg montajı ile uğraşmaktayım. Söylediğiniz durmun kronik bir vaka olarak size sunulmasına karşıyım. hem kendi leonumda böyle bir durumu hiç yaşamadım nede lpg montajı yaptıgım leonlarda.

fakat aracın ne yaptıgını görmeden çok fazla fikir veremeye bilirim yanlış yönlendirebilirim. Lpg sistemi ne marka dır.ayrıca lpg sistemi takılmadan önce buna yakın rolenti problemi hafiften de olsa aracınızda mevcutmuydu. ?
 
Kronik sorun yazmamın nedeni burada ve diğer sitelerde araştırmamın bir sonucu neticesinde yazdım.Bugün lpg ustam kaçak var mı diye baktı ama nafile uzun zamandır bu sorunu yaşıyorum.Bu sorun için daha fazla harcama yaparsam iyice soğurum bu araçtan doğrusu.Pazartesi tekrar kontrol edilecek orijinal buji kabloları takılacak ardından da lpg ayarları yapılacak.Sorun düzelmezse elbette körfeze gelebilirim.Ben de Hereke'de İkamet ediyorum.
 
Ali kardeşim aracı çalıştırır çalıştırmaz rölanti dans etmeye başlıyor.Hatta 5-10 km gidip ışıklarda durduğumda "kara şimşek"gibi kendi kendine ara gazı veriyor.Durduğum yerde frene bastığımda titremeyi hissedebiliyorum.
 
Bu arada LPG ile ilgili problemlerde ilgili forum başlığına konu açarsanız daha kalıcı ve fazla yardım alabilirsiniz..
 
Teşekkür ederim konuyu bizzat oradan açacağım.
 
Geri
Üst Alt