Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Gaz Pedalı sorunu

mrtcntkn

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ocak 2011
Mesajlar
1,654
Yaş
33
merhaba arkadaşlar bugün aracımla yolda giderken triptoniğe aldım ve vites değiştirdim 1den 7ye kadar çıktım indim..
en son yokuş aşağı giderken 7 6 5 4 3 2 diye düşürdüm bu sırada hem frene basıyordum hemde motor freni yapıyordum
hiç bir türlü aracı 3500 devirin üstüne çıkartmadım bu vites düşürme işleminde
daha sonra fazla yavaşladım ışıklarda sol şerit boştu oraya geçmek için gaz pedalına bastığımda aracın tepki vermediğini farkettim
nasıl olsa yokuş aşağı süzülüyorum diye sola geçtim en önde durdum..vites otomatik 1 de duruyordu..gaza bastım tık yok araç rölantide
bi iki kere bastım çektim tık yok..en son N konumuna aldım sonra tekrar D ye aldım..gaz pedalı çalışmaya başladı..acaba neden olmuştur..?
 
Daha önce bunun bi DSG sorunu olduğuna dair yazılar okumuştum yabancı forumlarda. Frende sonraki gaza basışlarda geç tepki verdiğinden bahsediliyodu. Tahminim DSG ile ilgili bi problem olduğu.
 
Ayberk geç tepki verse tamamda sıfır tepki veriyodu..sonuna kadar bastım, tokatladım, yavaş yavaş bastım hiç bir tepki yoktu...
 
burda geç tepkimeden şikayet etmişler :) onu ben farketmiyorum dizelliğine veriyorum :D
da bugünkü çok canımı sıktı
 
bi daha yapmadığı sürece bence umursamayın..tekrar yaparsa da servise danışıp fikir alın 'netten araştırın benzer sorunları yaşayanlar var mı vs. diye..hatrı sayılır markaların çift kavramaları da durmaya yakın tekrar hızlanmak istendiğinde resmen lag'a giriyo..aşağı yukarı her markanın kendine has enteresan durumları oluyo..şu zamana kadar bi tek PDK'nın benzer bi sıkıntısını duymadım da izlemedim de okumadım da.. :)
 
ani gaz verip bırakma sonrası yüksek torkun şanzımana zarar vermesini önleyen bir sistem olarak biliyorum ben.belkide yanlıştır :)
 
yavaş yavaşta bastım ama yoktu..bakalm Yiğit dediğin gibi bi daha olursa servise
 
akşam dediğim gibi murat kafası karışmıştır bu akıllı velet in :D:D
 
Geri
Üst Alt