Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

G.Antep İst..ve yaşadıklarım..önemli notlar

- 48 -

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Tem 2010
Mesajlar
1,969
Yaş
54
arkadaşlar dün yola çıktım ve zor yol şartlarında yaşıdıklarımı..ve bu sayede kazandığım bilgileri edinimleri sizlerle paylaşmak istedim..

talihsiz başladı belki yolculuğum..benzin için durduğumda arka lastiğin oradan lastik yanık kokusu geliyordu..ama bir şey görünmüyordu sonrasında kontağı açtıktan sonra servis yazısı yanmaya başladı..panik yaptım bir ana..
cezmi abiye ve örgüre teşekkür ederim onları aradım..ve yardımcı oldular..sonra yola devam ettim..
ankaraya gelmeden şereflikoçhisarı geçtikten sonra arkadaşlarım hep uyu uyu dedikleri için T.Ş.O.F tesislerinde arabamı kenara çekerek uyumaya başladım..
saat 5 gibi uyanıp yola devam edecektim..ama bir baktım ki arkama önümdeki tırın yanına benim yanıma ve onun arkasına tır park etmiş ve kısılıp kaldım çıkamadım..
uyumaya devam ettim..
PARK EDECEĞİNİZ YERE DİKKAT...
sonra saat 07:10 herhalde tam hatırlamıyorum uyandım tırlar gitmişti..
her yer bembeyaz olmuş tipi şeklinde kar yağıyordu..
yavaş yavaş yola koyuldum..
yaklaşık 1 km gidebildikten sonra yol tıkalı diye durdum..ve ne olduysa o zaman oldu..
yokuş yukarı idi araç kalkarken takur tukur etmeye başladı..fren sadece dokunmama rağmen ABS kitledi.. ilk başta lambası yanınca öyle zannettim..
AMA ÖYLE DEĞİLMİŞ YOL ŞARTLARINI BEĞENMEYEN ABS DEVREDEN ÇIKMADI...zinciri taktıktan sonra polisler beni ittikten sonra tekerler dönmeye başladı ve arkamdan bağırdılar devam devam durma ve ben yola devam ettim..
zincirden başlayarak anlatayım
1- geniş lastik karda yanlış yüzüyor karı yarmıyor ve yere ulaşmıyor..diğer araçlar yanımdan patır patır geçip giderkenken ben mücadele içinde idim..ve önden çekişli bir araçla..
2- eksi yaylı yani alçıltılmış jantları büyümüş araca zincir takmak çok zor..sebeb eliniz arkaya ulaşmıyor bir de düşünün ben ufak tefek olmama rağmen ellerim çamurluk ve lastiğin arasına giremedi takmatik zinciri olmasına rağmen yordu.
kolay zinciri zor da olsa taktım..siz siz olun her ihtimale karşın iki adet bagaj lastiği de yedek olarak alın daha fazla gerebilmek için..
3- canınız çok sıkılsa da 2-3 üncü vitesin çıkmamak lazım..çünkü kayma anında ayağınızı gazdan çektiğinizde aracın motor frenine girmesi lazım gi kayma bitsin frene basmayın..
ABS hem iyi hem kötü sonuçlar veriyor..
kalkarken sizi yerinizden oynatmıyor..giderken az bir dokunma kızaklamasanız bile abs yi devreye sokuyor ve titreme başlıyor pedalda..
ve kilit diferansiyel de zorluyor..abs ile birleşince sizi uğraştırıyor..
normal jant ölçüleri ve ince yanaklı kar lastiği zorlanır mısınız bilmiyorum..
kolay ve güzel zincirler diğerleri adamın kafasını şişiriyor..
daha yazacaklarım vardı ama unuttum..

kar paleti
8089.jpg

otm601170C1.jpg

2_663802.jpg

pratix.gif

kar-zinciri.jpg
 
abı gecmıs olsun araba cok onemlı degılse keske otobuslerle gıtseydın
 
abicim senin yerinde olsam ben uçakla gider gelirim bırak parayı o kadar yorulduğuna yazık.
 
abı gecmıs olsun araba cok onemlı degılse keske otobuslerle gıtseydın

teşekkür ederim..ne bileyim 15 gün burdayım hem araca ihtiyacım var hem de satabilirim diye getirdim..yoksa uçak 80 lira otobüse gerek yok..ben arabayla 300-330 liraya geliyorum
 
Abi geçmiş olsun... Sağ sağlim burdasın ya... Ama bişi dikkatimi çekti sanırım Esp yerine abs yazmışsın yukarda...
 
varol abı kısın sureklı gıdıp gelıyorsan herhangı bır markanın 205/50/17 kar lastıgını takman senın cektıgın butun sıkıntıların bıtmesı ıcın yeterlı topu topu 300-350 tl tutar
 
aynı etkiyi yapması normal çünkü esp abs alt yapısı kullanıyor.
 
bende esp yok..abs nerdeyse o etkiyi yaptı..



evt yok

Tamam ama abs dediğiniz sadece frene basılınca devreye girmezmi? Esp yoksa TCS asr gibi bişi vardır... Tam bilmiyorum ama bildiğim absnin frene basıldığında devreye girmesi... ama siz kalkarken patinaj çektirmediği için ilerleyemediğinizi söylüyorsunuz... Eğer abs si olan her araçta antipatinaj sistemi varsa ve bunun bi kapatma düğmesi yoksa o zmn yol buzlandımı eller yukarı :)
 
Geri
Üst Alt