Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Gümrük muafiyet tutarı bilgilendirme

  • Konbuyu başlatan swotr
  • Başlangıç tarihi
S

swotr

Guest
Arkadaşlar yurdışından yapılan alışverişlerin takibi ve vergilendirilmesiyle ilgili yeni bir düzenleme yapıldığına dair ntvmsnbc de 11 nisan tarihli haber çıktı. Ben burada, hepimizin merak ettiği gümrük muafiyeti tutarına ait kısmına dikkatinizi çekmek istedim ve sadece ilgili bölümü kopyaladım. Alışverişlerimizde bu tutarı (150€) geçirmemekte fayda var, yoksa gümrük vergisi tahahhuk edileceği bildirilmekte ;)

........
KREDİ KARTLI ALIŞVERİŞLERE LİMİT TAKİBİ
Bu arada internet yoluyla kredi kartı kullanılarak yurt dışından yapılan alışverişler, gümrük mevzuatındaki limitler açısından da ayrıca izlemeye alınıyor. Bu incelemede gümrük mevzuatı ile tanınan 150 avro tutarındaki muafiyet hükümlerini ihlal eden ticari nitelikteki muameleler tespit edilecek ve ihlali yapanlar hakkında işlem yapılacak.

Yürürlükteki mevzuata göre, ''önemli değeri olmayan eşya'' olarak tanımlanan ve yurt dışından posta yoluyla ve yurt dışından posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gönderilen ve toplam kıymeti 150 Avroyu geçmeyen eşyaya da ticari nitelikte olmamak şartıyla ayrıca muafiyet tanınıyor.

İlgili mevzuatta buna ilişkin hüküm, ''Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 150 Avro'yu geçmeyen, ticari miktar ve mahiyette olmayan eşyaya muafiyet tanınır'' şeklinde düzenleniyor.
Yeni dönemde Gümrük Müsteşarlığı, Bankalararası Kart Merkezi ile koordineli çalışarak, internetten kredi kartıyla siparişi verilen ve kişilere posta yoluyla gönderilen bu tür eşyalarda 150 Avroluk limitin aşılıp aşılmadığını kontrol edecek. Limit aşımında da ilgili eşyaya gümrük vergisi tahakkuk ettirilecek.

Haber linki : http://www.ntvmsnbc.com/id/25201597/
 
yani artık bişeyler getirtirken dikkat etmemiz gerekecek kötü oldu
 
yani artık bişeyler getirtirken dikkat etmemiz gerekecek kötü oldu

zaten etmek durumundaydık ama üst limitten emin değildik , .. 100€ tahmin ediyorduk rakamı 150€ ymuş.. bu değeri aşınca gümrük vergisi ödemek durumunda kalacağımızı belirtiyor...
 
Net bilgi edinmek iyi oldu.Kafamızda soru işareti olmaz artık:)

xx
 
faturalarınızı 150 euro altı kestırın alısverıs yaparken :)
 
Bu konuya bir katkı da ben yapayım...

5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun 3. maddesinin 2. bendi:

"Eşyayı, sahte belge kullanmak suretiyle gümrük vergileri kısmen veya tamamen ödenmeksizin, Türkiye’ye ithal eden kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır."

Siz iyisi mi bir kez daha düşünün "gift" yazdırırken veya eşya bedelini düşük göstertirken...
 
Ben normal sipariş vermiştim adam kendi gift diye yollamış bu durumda ne olacak ? =)
 
Geri
Üst Alt