Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

gösterge uyarısı

hernandez

Kayıtlı Üye
Katılım
17 Nis 2012
Mesajlar
18
Yaş
41
arkadaslar az evvel dısarı cıktım aracı çalıstırdığımda gösterge uyarı verdı hava sıcaklıgı 2,5 ve yanında kar ısaretı cıktı bu ne demek ?
 
havanın aniden soğukluk olması sebebiyle kar işareti lambası kısaca yanar ve uyarı sesi verir benim leonda da oldu amacı uyarmak sıcaklığın ani düşmesi özelliklede 7 derecenin altına düşerse uyarması mantıklıdır yazlık lastik kayması ve aracı ısıtmadan yola çıkmak gibi...
 
hava sıcaklığı 4 dereceye düştükten sonra bu uyarıyı verir. yanında kar tanesi işareti çıkar. buzlanma olabilir, dikkatli olun diye veriyor bu uyarıyı. :)
 
Birçok araç 4 derecenin altında donma uyarısı verir. Bahsettiğiniz kar tanesi işareti çıkar. Normaldir.

Yok bahsettiğiniz başka türlü bir uyarıysa resmini çekebilirsiniz.

Antifiriz uyarısı olduğunu sanmıyorum. Seat antifiriz uyarısını hararet göstergesinin oradaki kırmızı LEDi yakıp, söndürerek verir. Yani antifiriz seviyesi düşükse her kontak açmada araç bunu ilk algıladığında yaklaşık 4-5 saniye uyarı sesi verir ve o kırmızı LEDi yakar.
 
Aracınızın bakımlarını aksatmıyorsanız zaten içinde antifriz olması gerekli. Kontrol ettirebilirsiniz.

Ancak sizin göstergenizde oluşan kar tanesi, aracınızda sorun var yada antifriz yok demiyor. Sadece hava 5 derecenin altına düştüğünde her araçta olduğu gibi uyarı veriyor. Gizli buzlanmalara dikkat etmeniz amacıyla. Hava kuru yollar kuruda olsa o işaret çıkar. Komple karlı da olsa o işaret çıkar. Hatta yer kar tutmuş hava 8 derece olursa o işaret görünmez. Öyle de tuhaftır. :)
 
HAcım 8 Ay gitmedi o gösterge ve uyarı bende karstayken :D
 
Geri
Üst Alt