Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Full link aktivasyonu

Bende media system plus + full link paketi var iphone 8 kullanıyorum youtube müzik diye uygulama dahi aldım yinede video ekrana gelmedi ve sadece kablo ile kullanabiliyoruz heralde full link kısmını ayrıca usb bellek içine video da attım farklı formatlarda ses var yine görüntü yok bu olayı nasıl çözecez anlamadım full link aktif oldugu halde neden görüntü gelmez çözemedim.
 
Arona full link için doğuş otoya gittiğimde huawei android yüklemesi yapılmıyor dediler. Android ile full link kullanan yokmu

Android Auto diye program var onu indirip kurmanız gerekiyor
Telefonunuzda mirrorlink bağlantısı var ise direk bağlantı sağlıyor


•Sticker isteği için özelden mesaj yazınız
 
Orjinal üreticilerin video oynatmaya izin vermesi neden bekleniyor çok anlam veremiyorum açıkcası. Bunun yanında ne android auto, ne de apple carplay video oynatmaya izin vermezler, hiç bir zaman da vermeyecekler. Araç hareket halindeyken video izlenmemesi gerekiyor sonuçta. İki yapı da, araç kullanırken ihtiyaç duyabileceğiniz güvenli bütün özellikleri sadece ses kontrolleriyle sağlamak üstüne kurulu. Bunlar da genelde telefon görüşmeleri, mesajlaşma, müzik/podcast ve navigasyondur.

Carplay de Android Auto da sesli komutlarla tüm bu işlemleri neredeyse kusursuz şekilde yerine getirirler. Aynı zamanda arka planlarında Siri ve Google Asistan çalıştığı için, bunların dışında bu akıllı asistanların desteklediği bütün diğer ek özellikleri de aracınızda kolay kullanılır hale getirirler.

Örneğin eşim telefonumda 'Eşim' olarak kayıtlı olmamasına rağmen Google Asistan yakınlarımın kim olduğunu öğrenebildiği için arabada 'Ok Google, eşimi ara' dediğimde doğru kişiyi arayabiliyor. Ya da babam 'Babam' diye kayıtlı olmadığı halde, 'babama mesaj gönder' dediğimde, söylediğim mesaj içeriğini doğru algılayıp doğru kişiye mesaj atabiliyor. Bir yere gitmek istediğimde sadece gitmek istediğim yerin adını söylediğimde, google maps otomatik olarak oraya rota çıkarabiliyor.

Standart iletişim ihtiyaçları dışında, arabanızı kullanırken elinizi direksiyondan ayırmadan hava durumunu öğrenebilir, kendinize alarm/hatırlatıcı kurabilir, Apple/Google destekli bir akıllı eviniz varsa araç kullanırken evinizdeki cihazları kontrol edebilirsiniz.
Ben şu anda örneğin klimayı evden çıkarken açık unutursam arabadan evdeki klimanın kapanmasını komut olarak verebiliyorum, ya da açık kalan ışıkları kapatmasını, eve girmeden istediğim ışıkların açılmasını sağlayabiliyorum. Spotify'dan (veya uyumlu herhangi bir müzik servis sağlayıcısından) istediğim sanatçının istediğim parçasını ses ile aratıp dinleyebiliyorum.

Ha illa ki video izleyeceğim, ya da istediğim uygulamayı araç ekranında açacağım derseniz onun da yolları var. Iphone için jailbreak gerektiriyor, uzun yıllardır Apple ürünü kullanmadığım için tam detaylarını bilmiyorum ama biraz araştırırsanız internette oldukça fazla kaynak var. Android için de Floating Apps for Mirrorlink uygulamasını 40 TL karşlılığında satın alırsanız mirrorlink destekli telefonunuzla (birçok android cihazda çalışır, yeni Huaweiler galiba Mirrorlink desteklemiyor) istediğiniz uygulamayı hareket halinde açıp kullanabiliyorsunuz. Örneğin navigasyon terchiniz google maps veya waze değilse, bu yöntemle yandex de kullanabilirsiniz. Araç hareket halindeyken youtube ya da istediğiniz başka herhangi bir uygulama üzerinden video oynatabilirsiniz.Fizy vb Carplay ve Android Auto desteklemeyen uygulamalardan müzik dinleyebilirsiniz.

Ama şunu da belirtmek isterim, Google ve Apple sürekli bulunan açıkların üzerine gidip bunları kapatıyorlar. Bu tarz işlemleri yerine getirmek giderek zorlaşmaya başladı. Yani şu andaki telefonunuzla para vererek kullandığınız bir uygulama gelecek sene gelen bir güncelleme sonucu, ya da yeni telefon almanız sonucunda işlevsiz hale gelebilir.
 
Android Auto'ya TR'de resmi olarak destek verilmiyor. Yani play store a gidip direkt indiremiyorsunuz. Apk'sını indirip yüklemeniz lazım. Yakın bir zamana kadar bayilerin bu konuda bilgisi yoktu, bu yüzden de çalışmadığı yönünde yanlış bir bilgi veriliyordu. Güvenilir apk download sitelerinde google'ın kendisi tarafından yüklenmiş versiyonlarını bulabilirsiniz.Tek sıkıntısı manuel olarak güncelleme yapmanız gerekiyor. Ayda 1 versiyon çıkarıyorlar, benim elim alıştı artık, 2-3 haftada bir girip bakmaya yeni sürümü var mı diye.
 
Android Auto'ya TR'de resmi olarak destek verilmiyor. Yani play store a gidip direkt indiremiyorsunuz. Apk'sını indirip yüklemeniz lazım. Yakın bir zamana kadar bayilerin bu konuda bilgisi yoktu, bu yüzden de çalışmadığı yönünde yanlış bir bilgi veriliyordu. Güvenilir apk download sitelerinde google'ın kendisi tarafından yüklenmiş versiyonlarını bulabilirsiniz.Tek sıkıntısı manuel olarak güncelleme yapmanız gerekiyor. Ayda 1 versiyon çıkarıyorlar, benim elim alıştı artık, 2-3 haftada bir girip bakmaya yeni sürümü var mı diye.
hocam bu konuda bilgi verebilirmisiniz mesela bu apk yı nereden indiririz ? güncellemeyi nereden yaparız android için bende açtırdım full link i yardımcı olursanız sevinirim
 
Geri
Üst Alt