Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

FR ÖN ARKA TAMPON, FAR YIKAMALI (Yardım Lütfen)

arka tamponda reflektörleri kapakları 60 tl denmi ne veriolardı serviste kayadibi fiyatıydı yanlıs hatırlamıyosam.
 
Merhaba arkadaşlar;

Bugün 2012 model bir aylık araçtan çıkma; Fr Ön arka Tampon aldım.

Far yıkama sistemli ve eksiksiz.
Panjur üzerinde
Alt ızgara, Sis ızgaraları var.
Renk beyaz, ve her ikisinde de çizik yok. (Benim aracımda beyaz)


Eksikleri ve bilmediklerim konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

1. Arka tamponda park sensör delikleri boş, onlara 4 adet sensör serviste varmıdır. Benim aracımdaki park sistemi servisin hediye taktığı cinsten, ama iyi çalışıyor. mevcut sisteme 4 adet sensör akuple edilebilinirmi.

2. Arka tamponda plakanın sanırım sağ tarafında bir delik var, kapağı olmayan. Fr larda çeki demiri kapağımıdır nedir, bilmiyorum. O kapak bulunabilirmi.

3. Ön tamponda Fr yazısı yok. iki adet minik delik var. Fr yazısı alıp (aracım dizel biliyorsunuz:) takmalımıyım, yoksa komik olur delişkleri iptalmi edeyim.

4. Ön tamponda Komple set olarak far yıkama mevcut. Bunu benim stayl'da aktif hale getirebilirmiyim. Şayet gelirse Bi-Xenon far taktırabilirim.

5. Benim orjinal tamponumdaki sisler inşaallah aynen fr tampona takılır, yoksa yandık:)

Şimdiden Teşekkürlerimi sunuyorum. Bir el atında, Takalım şu tamponları ne dersiniz :)

Ahmet Abi Merhaba,

1- Orijinal park sensörlerinin delikleri kadardır o tampondakiler. Sendekilerin boyutları uymayabilir. Orijinal sensörler baya pahalı olması lazım serviste. OPS destekli falan çünkü. Sahibinden'de olacaktı OPS destekli park sensörleri. Bakıp bulmam lazım..

2- Çeki demiri kapağıdır o. Serviste vardır.

3- Üzerini kaplatabilirsin de, FR'ı takabilirsin de. Komik durmayacağı kesin ama. :)

4- Far yıkama sistemi style'da da aktif olur gayet. Eskiden copa mı vardı :p Far yıkama sistemi farlar açıkken silecekleri çalıştırırsanız çalışıyor. Hareket halindeyken çalışıyor muydu deneyemedim. Babam el koydu copa plus'a :) Sistem yerli yerine oturtulduktan sonra bilgisayardan aktif hale getirilecek. Hepsi bundan ibaret.

5- Sislerde ızgaralar farklı. Lambaların aynı olması lazım. Tamponla beraber ızgaraları verdilerse sıkıntı yok.

Benim gönlümden almak geçiyordu ama para şokomel eğrisinde aşağılarda kaldığım için bakamadım yüzüne. Güle güle kullanırsın inşallah. :)
 
Çağrı Merhaba Kardeşim,


Teşekkürler, Cevapların için. Çok eksik olmamasına rağmen, nereden başlıyacağımı bilememek durumu söz konusu:)
Ops destekli sensör mesela, bulunsa dahi benim mevcut sisteme bağlanabilirmi. Hayırlısı

Daha önce benim yapmak istediğim şeyleri, aracına uygulayan arkadaşlarımız varsa direk yardımcı olurlasa daha çabuk sonuca gideriz diye düşünüyorum.:) Tamponlar bana, ben tamponlara bakıyorum:)
 
Ahmet abi oncelikle hayirli olsun..aynı dert benimde basında sahibinden de on fr tampon çıkma ilan vardı bende gittim almaya tamponu bide baktık ki fr degil cupra tampon..heveslendik aldık ama bende ızgaralar mevcut degil..on panjuruda bir sekilde çıkma buldum aldım..kaldı on ızgara ile sis kapakları(ızgaraları) ama iç bağlantı ayaklarından birinde kırık var onu tamir ettirip boyatip takıcam ama kar kıs derken bekliyor:-(
Senin sorularında ise ben kayadibinde sormuştum bizim araçlara far YIKAMA modülü ile tamponunu nasıl takarız diye servisdeki arkadaslar takilabilecegini ama tantanali is olduğunu motorları felan yerleştirme su tankını felan değişmek gerektiğini soylemislerdi..bence aracınıza uygulamayı yaptırırken servisten baska yeri tercih etmeyin diyor hayırlı günlerde kullanmanızı diliyorum..
 
Ahmet abi hayırlı olsun,demekki sende bu işlere bulaştın sonunda:) Arkadaşlar gerekenleri söylemişler zaten,abi buluşmalarada gel müsaitsen özledk seni be:)
 
satıcı karta çekseydi ben alıcaktım tamponları. buldum diye bayada sevinmiştim .far yıkamalı arıyordum . yabancı almamış yinede hayırlı olsun .. :)
 
Hayalim bende parayı bulunca yapıcaklarımda ilk sırada şimdiden güle güle kullan abi hayırlı olsun 2.0tdi fr zannedicek herkes artık :eek::eek:
 
Ahmet abi hayırlı olsun,demekki sende bu işlere bulaştın sonunda:) Arkadaşlar gerekenleri söylemişler zaten,abi buluşmalarada gel müsaitsen özledk seni be:)


Yahu Gökhan sorma be kardeşim. Bende bulaştım bu işlere sonunda. Sağolsun arkadaşlar ilgileniyorlar ama, daha netleşmedi yapacaklarım kafamda:)
Buluşmalara gelmek istiyorum ama, vakit bulamıyorum , Torun sevmekten :eek::)
 
satıcı karta çekseydi ben alıcaktım tamponları. buldum diye bayada sevinmiştim .far yıkamalı arıyordum . yabancı almamış yinede hayırlı olsun .. :)


Efe, merhaba;

Ben birden karar verdim. Uzun zamandır o tamponlar hoşuma gidiyordu ama takip etmiyordum. Birden karşıma çıkınca alsammı dedim ve aldım.
Güzel kardeşim, uzun zamandır takip edip bulup alamadığına üzüldüm gerçekten. Bilsem ağırdan alırdım, bu kadar hoşgörülü bir kardeşimiz alsın isterdim emin ol.

Birde senin araç far yıkamalımı ki far yıkamalı tampon arıyordun. Benimki değil ama far yıkamalıya çevirebilirsem Bi-xenon yapabilirim. Bu konuda bildiğin varsa benimle paylaşırsan sevinirim.
 
Geri
Üst Alt