Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Forge Short Shifter 1.4TSI

mrtsnr

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
2,558
Yaş
33
Geçenlerde aracıma forge quick shifter taktırmış bulunuyorum. Öncelikle resimleri paylaşayım.
28b9w78.jpg


Aracın motor bölümündeki bu parça çıkarılıyor ve yerine forge'un aparatı takılıyor. Hava filtresinin alt kısmında bulunan metal parça. Not : 1.4 TSI 125'lik ve 1.2 TSI ile uyumsuzdur. Bu parça MQ250 yazan parçalar ile uyum sağlıyor. Birde MQ350 yazan GTI için olan aparat var. Forge'un sitesinde uyumlu olan araçlar yazmaktadır.

Yerine takılan parça

2yuisns.jpg


Motora ömür anlamında getirisi götürüsü nedir tam bilmiyorum ama metal parçası sonuçta bir zararı olacağını zannetmiyorum. Kullanım konusunda quick shifterlar kısa geçişlerin yanı sıra sert olurlar. Vites girişleri daha sert ama daha tatlı. Spor anlamda tam istediğim gibi. Trafikte herhangi bir zorluk çıkarmıyor. Ayrıca kısalığı ayarlanabilir bir aparattır. Çok kısaya alınca denemedim ama çok sert oluyormuş. Ben ortaya aldım ayarı çok memnun kaldım. Sertliği zaten çok hoşuma gitti. Vites geçişlerindeki kazandığım zamanda baya bir arttı. Özellikle geçişlerde vites kutusundan gelen tık tık sesine bayıldım.

Ve birde videosunu paylaşayım.


Parça budur, takmak isteyen, takmayı düşünen aklında soru işareti olan kişiler için tavsiyem taktırmanız yönündedir. Özellikle Ömer'le denememizde beni çileden çıkartan uzun aralar sonucunda ilaç gibi geldi diyebilirim.
 
bu sertlikle çok aşınma yapar geçişler gercekten sert
 
Montaj dahil 380tl abi.

Gecislerden memnunum. Yakin zamanda zaten golf topu seklinde olan mk5 gti topuzu takicam :)
 
Benim vites gecisleri yumusak ama 3. Vitese atarken zorlaniyorum acaba bu isi cozer mi
 
Benim vites gecisleri yumusak ama 3. Vitese atarken zorlaniyorum acaba bu isi cozer mi

bende 3'te bayaa zorlanıyorum diye taktırdım. İyileştirdi. Leon'daki gibi rahat geçmiyo yine ama memnunum. gıjjjt ettiriyodum genelde 3e atarken. Şimdi yapmıyorum :)
 
bende 3'te bayaa zorlanıyorum diye taktırdım. İyileştirdi. Leon'daki gibi rahat geçmiyo yine ama memnunum. gıjjjt ettiriyodum genelde 3e atarken. Şimdi yapmıyorum :)

Cozum oldu mu simdi? Aracin garantisi var olmadi servise sokup degistireyim
 
Serviste değiştirsen bile parça başka olduğu için garantiye almazlar abi.
 
Geri
Üst Alt