Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ford Shelby Cobra

H_G

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Ara 2010
Mesajlar
1,946






Araç Tipi Open-top V-10 roadster

Motor

Type 6.4Litre, 90-derece Aluminyum V-10

Redline 7,500 d/d
Valvetrain DOHC, 4 valf silindir başına

H.P. 605 @ 6,750 d/d
Tork 680Nm @ 5,500 d/d
0-100km/s 4 saniyenin altında

Çekiş Sistemi
Orta-Ön konumlu motor , arkadan itiş

Frenler
Önde 14.0 x 1.3 in. (355 x 32 mm) Brembo cross-drilled ve ventile diskler, 4-piston monoblok kaliperler
Arkada 13.2 x 1.3 in. (335 x 32 mm) Brembo cross-drilled ve ventile diskler, 4-piston monoblok kaliperler

Lastikler ve Jantlar

Önde P275/40R18 BF Goodrich yarış lastikleri - 18 x 10-inch BBS Jantlar
Arkada P345/35R19 BF Goodrich yarış lastikleri -19 x 13-inch BBS Jantlar

1395 kg. ağırlık space frame teknolojisi ile Saatte 418 km ...
Ford kurmayları son yıllarda hummalı bir çalışma temposuyla nostaljik modellere yönelmiş durumda... GT 40, Thunderbird ve son olarak Shelby Cobra... Tüm bu otomobiller Amerikan üreticinin çağa ayak uyduran dinamik ve yenilikçi yapısını sergiliyor. Bu otomobiller üretim bandında bulunduğu yıllarda önemli bir fanatik kitle yarattılar. Yeni jenerasyonların performansınıysa sadece zaman gösterecek.
Firmanın son atağı Shelby Cobra... Aracın içine ve dış görünüşüne göz atıldığında yüklendiği misyonunun performans olduğu açıkça gözler önüne seriliyor. Radyatör ızgarasındaki basıklık, yan hava kanalları, alçak arka koltuklar ve şişkin çamurluklarıyla ‘60’ların Cobra’sını andırsa da ne teknik özellikleri ne de ölçüleri bakımından atasıyla bir benzerlik taşımıyor.
40 yıl sonra Ford Ürün Geliştirme Grubu, ‘60’ların Cobra’sından aldıkları ilhamı modern teknolojiyle sentezleyip ürünlerine yansıttılar. Sonuç olarak Ford’un reddedemeyeceği bir araç ortaya çıktı: Ford Shelby Cobra Concept. Üstelik işlerine sıkı sıkıya odaklanmış bu mühendis grubu yeni Cobra’yı sadece 5 ayda tamamladı.
Cobra yaklaşık 1360 kg civarında ve uzunluğu da Mazda Miata kadar. Ne tavanı ne yan camları ne de radyosu var. Bu ilk Shelby’nin mimarı Caroll Shelby’nin formülü; “Ufak,hafif bir otomobilde kocaman, kuvvetli bir motor”.

605 HP gücünde
Yeni Cobra, 427 HP güç üreten atasını solladı ve 605 HP’lik motor gücüyle yollarda gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Ford mühendisleri Cobra Concept için 427’den esinlenerek yeni bir alüminyum blok tasarladılar ve 10 silindirli bu yeni motoru Shelby Cobra Concept ile buluşturdular.
4.6 litrelik motor Ford’un MOD ailesinden doğmuş ve supercharge ya da turbocharge desteği olmaksızın 501 Nm tork ve 605 HP güç üretiyor.
Aracın motor bloğu üzerindeki saydam kapak sayesinde üstten çift eksantrik, silindirler ve yakıt enjeksiyon sistemi çalışma halinde bile gözüküyor.
Arkaya yerleştirilmiş 6 ileri şanzıman sistemi Ford GT’den alınmış. Arka tekerleklerin arasında sınırlı kaymalı diferansiyel mevcut. Shelby Cobra’nın motoru teoride 7500 d/d’de saatte 418 km’yi aşan bir sürate sahip. Yine teoride 3. viteste 210 km/s sürat yapıyor fakat bu sürat elektronik olarak 160 km/s ile sınırlandırılmış.

Çizgileri şaşırtıcı
Ford Shelby Cobra Concept genel olarak Ford GT hatları üzerine tasarlanmış. İki aracın karakterleri oldukça farklı olmasına rağmen motor sistemi, süspansiyon sistemi ve şasinin Ford GT üzerine şekillendirildiği bir gerçek.
Arka tarafın ana hatları Ford GT’nin parçalarının alüminyum süspansiyon dişlileri, arka raylar ve emici yayların modifiye edilmesi sonucu şekillendirilmiş.
İskelet boşluğunun orta kısmında da GT geleneğinin rötuşları tüm başarısıyla göze çarpıyor. Cobra’nın önünde ilave ana raylarla beraber darbe emiciler, modern direksiyon sistemi ve sensörler bulunuyor.
Genel olarak bakıldığında, Cobra GT’den 60 cm ve dingil genişliği de yaklaşık 16 cm kısa. Bu ölçülere rağmen Shelby Cobra Concept iç genişliği, yol tutuşu ve aerodinamiğinden kesinlikle ödün vermiyor.
Çapraz yerleşmiş ve dört pistonlu, dört tekerleğe de entegre edilmiş fren diskleriyle de Cobra Concept tehlikeye mahal vermiyor. Diskler önde 36, arkadaysa 33 cm civarında ve Cobra Concept’in yarışçı karakteriyle kesinlikle problem yaratmıyorlar.

ALINTIDIR...
 
Taha ile bugün ne taraftan kalktık anlamadım ama güzel bir göz ziyafeti olacağı kesin..:D Cobranın her iki modelinin fotolarınıda koydum artık..Zevk sizlerin..
 
Bu cobra'yı geçen gün inceledim ama eskisiyle bence pek alakasız olmuş,hatta güncellemek adına yapılmış sadece bu.
Ama araca başka gözle bakarsak iyi makina:D

xx
 
Geri
Üst Alt