Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ford focus 1.8 tdci duratorq..

effect1903

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ara 2010
Mesajlar
1,052
Yaş
42
Arkadaşlar arabamı satıyorum duruma göre öncelikle yine alacağım mk1 leon 1.9 tdi veya toledo 1.9 tdi.. Ancak bu araçlardan temizini bulamazsam aklıma birde 2003-2004 ford focus 1.8 tdci var, bu araçların performansının çok iyi olduğunu duydum biraz araştırmada yaptım aklıma yatıyor ama birde siz değerli forum üyesi arkadaşlarımdan da bir fikir almak istedim. Siz ne dersiniz bu araç alınır mı? Bu araç hakkında bilgisi olan yada yakınlarında bu araçtan kullanan varmı acaba?
 
Beklenti nedir ? her türlü yardımcı olayım, çok fena ve ciddi yazılımsal+mekanik modifiyelisi bile var, satılabilir istenirse.
 
Yazılım ve ufak dokunuşlar sonrası 140 - 150 bg çok rahat alınabiliyor... Kullanımı, yol tutuşu vs. gayet iyi. En azından kullandığım Cordoba'ya kıyasla çok üstün bir araç. Alınabilitesi yüksek...
 
Beklenti nedir ? her türlü yardımcı olayım, çok fena ve ciddi yazılımsal+mekanik modifiyelisi bile var, satılabilir istenirse.

Çok teşekkürler Çağlar abi.. Beklentim öncelikle daha fazla konfor ve performans.. Sizin yeriniz Maslaktaydı sanırım, alırsam yada almadan önce olursa size danışacağım.. O araç kaç km de acaba ne kadar istiyor?
 
1.8 lerin motor mekaniği temelde Connect, parça sorunu yok, sağdan soldan yağ kaçırabiliyor, kolayca conta değiişimi ile gideriliyor, turbosu fazla arıza çıkarmaz, eski sahiplerinin yaptığı bakım ve aldığı yakıt çok önemli, bilnçsiz kullanımda akslar ses yapabilir, kafanız karışmasın bunların dışında kronik sorunu pek yoktur, 200.000i geçmiş, sorunsuz kullanılanlar çok, arkadaşımzda Hb beyaz var, motor oldukça iyi şahlanıyor, 2 hafta kadar şehir dışında gelince konuşurum. Tem de, arkada bıraktığı leşi çoktur :D , S2000ler felan.....
 
Teşekkürler arkadaşlar, o kadar da çok performansa gerek yok bu aracın normal hali bile çok iyi performansa sahip zaten bu bana yeterli. Bu aracın tek kötü tarafı 2. eli pek yok herhalde..
 
focus I diesel biraz geç ithal edildi, kısa bir dönem satıldıktan sonra da kasa değişti ve 1.6rdci motora dönüldü, yani az geldi, gelenlerin de bir çoğu filolar tarafından satın alındı, 2elde az sayıda bulunur, temizine rast gelince de fazladan meblağ vermekten kaçınmamalı.
 
Evet Türkiye ye geç gelmiş, geldiği zamanda da yeni kasanın çıkıyor olması şanssızlığı olmuş, çok güzel bir araç aslında keşke daha fazla olsaydı 1.8 motor olduğundan vergi avantajı da var.. Alırken sanırım klasik olarak turbo, enjektör e özellikle dikkat etmek gerekiyor, bunların dışında nelerin kontrol edilmesi lazım?
 
Geri
Üst Alt