Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Fokurdama sesi ...

SystemDeluxe

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Mar 2012
Mesajlar
157
Yaş
38
Arkadaşlar bugün arabadan gelen ilginç bir ses duydum. Çok araştırmadım ama nereden geldiği hakkında bir fikrim yok. Normalde ses içeri çok gelmiyor ama bugün dar bir yoldan geçerken farkettim ki ön sağ taraftan su fokurdamasını andıran bir ses geliyor. Özellikle 1000-2500 devir arasında bu sesi yapıyor. 3000 devirden sonra sorun olmuyor. Aracın çalışmasında yada çekişinde herhangi bir problem yok. Radyatörde su eksik olma ihtimali geldi aklıma. Sanki düşük devirde yokuş yukarı arabayı zorlarmış gibi bir gırıltı sesi geliyor. Sizce neden olabilir ?
 
arabayı stop ettiğinde hala su fokurdama devam ediyormu?
 
Stop ettiğimde yada rolantide ses yok. Özellikle düşük devirlerde oluyor.
 
benim sattığım arabadada aynısı vardı (mini) devirdaym pompasının değişmesi gerekiyordu. Ben stop ettiğimdede fokurdama sesi vardı. Hararetin sabit kalıyormu peki artıyormu
 
hararet yükselip alçalmış olsa termostat bozuktur yada fan devreye girmiyordur sigortası atıktır yada panelde birşey var diyecektim ama sabit. Büyük ihtimal devirdaim pompası gibi sanki fokurdama genelde ondan yapıyor.
 
SystemDeluxe dostum benzer bir sorunu daha önce 98'Corsa'da yaşamıştım, hararet 100'ün altına inmiyordu, hatta yavaş gittiğim zaman ibre 120'ye dayanıyordu, fakat hızı arttırdığım zaman azalıyordu.. Durup kaputu açtığım zaman motor suyu haznesinin içi cadı kazanı gibi fokur fokurdu (uzun yol yapmamış olmama rağmen) Sebebi delik bir radyatör + bozuk termostat :D Bu ikisi üzerine yoğunlaş derim ben.. Yada PATRON arkadaşın dediği gibi sirkülasyonda da bi problem olabilir.. Ha bi de sakın o fokurdama sırasında motor suyu kapağını açma :D İlla açacaksan da bi havluyla falan sarıp yavaşça aç aman :D
 
Bir de problemin termostatta olduğunu varsayarak gözünü hararet göstergesinden ayırma derim, hararet 120'yi geçince su haznesini birleşme yerlerinden delme hatta patlatma ve sonrasında motoru yakma riski var.. Hiç içime sinmedi bu durum :confused:
 
emin olmak için 2 gündür araca binmiyorum. Dün akşam suyunu kontrol ettim normal seviyede. Garip olan hararet yükselmiyor. Ama seste gitmiyor :) Altına baktım bir yerden kaçak varmıdır diye ama göremedim. Yarın servise bir gideyim. Özlemiştir eryadakiler beni :)
 
geçmiş olsun bizde de benzer durum ısuzu kamyonetimizde olmuştu kesinlikle devirdaim pompasından kaynaklanıyordur...
 
Geri
Üst Alt