Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

FIA'dan Symonds'a dokunulmazlık rüşveti

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
p_symonds_face.jpg


Renault başmühendisi Pat Symonds'a, Singapur Grand Prix'deki kasıtlı kaza iddialarına ilişkin gerçekleri açıklaması durumunda, FIA tarafından cezadan muaf tutulması teklif edildi.

Nelson Piquet'ye, takım arkadaşı Fernando Alonso'nun kazanmasına yardım etmesi için kasıtlı olarak kaza yapması talimatı verildiği yönündeki suçlamaları cevaplamak üzere FIA Dünya Motor Sporları Konseyi'nde ifade verecek olan Symonds'a yapılan bu teklifin, kendisine bir af fırsatı sunulduğu şeklinde yorumlanıyor.

Symonds, Singapur'da yaşananların ortaya çıkarılması açısından kritik olarak bir toplantı olarak görülen, Belçika Grand Prix'deki görüşmede FIA yetkilileri ve bağımsız avukatlar ile bir araya gelmişti.

FIA yarış hakemleri tarafından hazırlanan raporda, Symonds, yarış günü Briatore ve Piquet ile bir araya geldiğini doğruluyor. Raporda, "Sayın Symonds, NPJ (Piquet) ile 2008 Singapur Grand Prix'de kasıtlı kaza ihtimalini görüştüklerini kabul ediyor ve bu fikrin NPJ'den geldiğini söylüyor" ifadeleri yer alıyor.

Bununla birlikte Symonds, yarış günü meydana gelen olaylarla ilgili soru işaretlerine cevap vermeyi reddediyor. Kaynaklar, Symonds'a FIA tarafından teklif edilen dokunulmazlığın, görüşme sırasında daha fazla bilgi verebileceğinin sinyallerini vermiş olmasından kaynaklanıyor. Kaynaklara göre, FIA, cezadan muaf tutacağını açıklayarak, Symonds'ın endişelerini gidermeyi ve gerçeklerin ortaya çıkmasını hedefliyor.

Symonds'ın ise bu teklifi kabul edip etmediği bilinmiyor. Ancak Symonds konuşursa, bu Renault patronu Flavio Briatore'nin tek başına FIA Dünya Motor Sporları Konseyi'nde ifade vereceği manasına geliyor. FIA Başkanı Max Mosley daha önceki açıklamasında, Piquet'nin de yaşanları açıklaması durumunda, cezadan muaf tutulacağını duyurmuştu.

TurkiyeF1.com
 
Geri
Üst Alt