Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Fişlenmedik araç kalmayacak sanırım:))

Lejyoner

Administrator
Katılım
11 Eki 2010
Mesajlar
9,069
Yaş
46
[h=2]Hız limitini aşan veya trafikte kural ihlali yapan araçları tespit eden radar sistemlerini gölgede bırakacak yeni bir sistem geliştirildi.[/h]
spacer.gif

Cordon ismini taşıyan sistem, trafikte hız sınırını aşan veya kural ihlali yapan araçları tespit edebiliyor. Ancak bu sistemi mevcut radarlardan ayıran en önemli fark, bugün kullanılan radarların sadece bir aracı takip ederken, Cordon isimli sistemin 32 aracı da aynı anda izleyebilmesi...

Bunun dışında 4 şeriti de izleyebilen sistem, bu sayede fişlenmedik araç bırakmıyor. Örneğin hız sınırının altında seyreden araç yeşil renkle gösterilirken, renk kırmızıya döndüğünde sistem aracın iki farklı açıdan fotoğrafını çekiyor. İlk fotoğraf yakın açıdan aracı gösterirken, diğer fotoğraf aracın plakasına odaklanıyor.

Suç işlediği tespit edilen araçlar fişlendiğinde ise aracın bulunduğu noktayı GPS ile belirleyen sistem, fotoğrafları da merkeze iletiyor. Bunun için ise Cordon, WiFi, 3G ve hatta WiMAX gibi yeni nesil bağlantı teknolojilerini kullanıyor.

Peak Gain Systems'ın geliştirdiği Cordon sisteminin ilk olarak Kuzey Amerika'da 2012 yılının ikinci yarısında kullanılması planlanıyor.


Kaynak..
 
karşıdan selektör çakanada bişey yapıyormuymuş bizde bu dayanışma olduğu sürece hiçbir radar bileğimizi bükemez puhaha
 
kuzey amerikadan bizim buraya gelesiye biz onunda biyolunu buluruz:D
 
Trafik sıkıcı olmaya başlıyor desene:D
 
Bu konudaki üretkenlik biraz can sıkacak gibi! :p
 
Bununbize gelmesi daha nereden baksan rahat bi 5 seneyi bulur bizz bunu kaldıramak :D O zamana kadar da bi çaresine bakarız nede olsa Türküz :)
 
asfaltı almanlar yapmış yamayı türkler... şimdide kamera sistemi yapmışlar bizde yamasını yaparız :D puhaha NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !!!
 
o kadar uğraşacaklarına gpsi zorunlu kısınlar herkesin aracına gps takılsın uydudan takip edilsin tin tin dolanalım ortalıkda 30-40
 
Geri
Üst Alt