Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Fetih 1453 - Fragman

Ali

Kayıtlı Üye
Katılım
2 Ocak 2011
Mesajlar
1,659
Yaş
38
Beklenen film 17 Şubat'ta sinemalarda.. Bu film patlar gider..Ne kadar Türkiye rekoru varsa kırar..



Filmde 20 terzi görev yaptı ve toplam 44000 mt kumaş kullanarak kostümler ve aksesuar malzemeleri hazırladı.

2500 M2 kapasiteli stüdyo içinde digital çekim platformu hazırlandı ve Hollywood standartlarında iç mekan çekimleri için 40 kişilik tasarım ve animasyon ekibi Bizans ve Edirne saraylarını aslına uygun olarak 3 boyutlu hazırladı ve 200 Adet Özel Spacelight ışık sistemi kullanıldı.

25 Dönüm arazi üzerindeki kısmi tarihi dokular da kullanılarak 14600 M2 dekor inşa edildi. Özellikle Fatihin döktürdüğü büyük topun ( Şahi Top) üretildiği Kırklareli Demirciköydeki tophane, aslına uygun olarak yapıldı. 14 Ton eriyik kapasiteli 3 Dev pota bu tophanenin içinde yeralmıştır.

Rumeli Hisarı inşaatının çekimleri için 5000 M2 alanda Rumeli Hisarının bir bölümü yapıldı.

Dönemin Cenova limanının canlandırılması için Bluebox yöntemi kullanıldı ve 2500 M2 gerçek zeminli Mavi havuz inşaa edildi.

Alibeykoy Baraj havzasında 100 000 M2 arazi üzerinde, Istanbul surları, Savas Meydanı, Bataryalar ve Topların bulundugu mevkiler, Padisah Otağ alanı, Asker Çadırları, Asker istikham ve yemek alanları, Vatikan sarayı, Medine şehir Sokakları, Bizans şehir sokakları ve Istanbul’un alınmasında önemli rol oynayan yeraltı tünelleri inşaa edildi.

Savaş alanı için 15 top bataryası 5 Adet 20 mt boyunda Gerçek ve işlevsel savaş kulesi (kingdoom of heaven filminde 2 Adet gercek vardı) 5 adet 15 metre boyunda büyük mancınık 10.000 nin üzerinde çeşitli savaş malzemesi ve aksesuarı imal edildi.

Kuşatma sahneleri için gerçek boyutta surlar, mancınıklar, savaş kuleleri ve üç tane gerçek boyutlu gemi hazırlandı.

Çekimlerde 40 manda, 40 deve ve 50 at arabası kullanıldı.

İstanbul'un fethinde önem taşıyan Şahi topu, gerçeğine yakın hazırlandı. Şu anda İngiltere'de bulunan Şahi toplarının en büyüğünün yarıçapı 180 santimetre iken; filmdeki topun yarıçapı 140 santimetre.

Aksiyon sahnelerinde; 'Truva', 'Kingdom of Heaven' gibi filmlerin aksiyon sahnelerinde rol alan stunt ekipleri hazır bulundu.
 
yanlış bilmiyorsam ülkemizde çekilen en pahalı film.başarılı görünüyor... konu süper ama bir o kadar da hassas inş. atalarımızın başarıları güzel işlenmiştir.
 
Truva,Gladyatör,Yüzüklerin efendisi,Cennetin Krallığı gibi filmlerdeki savaş sahnelerini,hareketli aksiyonları gördükçe hep hayıflanırdım "Ne zaman bizimkilerde böyle bir film çekecek" İşte o gün bu gündür..

Umarım uluslararasında siyasete kurban gitmezde hakettiği değeri görür..
 
10 numara olmuş bence... kesinlikle güzel bir sinemada izlenmeli derim.. şimdiden yer ayırtmalı değilmi :eek:
 
bende heycanla bekliyorum filmi..kotası ve hızı müsait olanlara fragmanı hd seyretmlerini tavsiye ederim...
 
17 milyon dolar butce ile hazirlanmis bi film, sanirsam turkiyede bir ilk.
 
Mükemmel olmuş gerçekten.

Diğer yabancı filmler gibi sahte senaryo değil, gerçek TÜRK Tarihimiz......Dünya film piyasasında bu filmle bizde varız artık....
 
duygulanmamak elde değil görüntüler HD ile çok fena allahi:)
 
Geri
Üst Alt