Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ferrari yakıt tüketimi konusunda endişeli

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
yakit_tanki.jpg


Ferrari takım tronu Stefano Domenicali geçtiğimiz hafta Force India ile mücadelelerinde göründüğü gibi Maranello kökenli takımın yakıt tasarrufu performanslarını geliştirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

SPA'da Kimi Raikkonen Scuderia adına 2009 yılının ilk galibiyetini kazandı fakat bütün yarış boyunca da Giancarlo Fisichella tarafından baskı gördü.

Şaşırtıcı olan bir diğer nokta ise yakıt yükleri arasındaki mücadeleydi. Fisichella'nın ilk pit stopunu daha erken yapması bekleniyordu, nitekim Force India Ferrari'den 7 kg daha hafif başlamasına rağmen her iki pilot ta 14. turda ilk pitstoplarını gerçekleştirmişlerdi.

Buna rağmen Domenicali Ferrari'nin bu konuda daha fazla gelişmesi gerektiğine inanıyor.

"Diğer takımlarn nasıl yakıt tasarrufu yaptıklarnı ve tükettiklerini anlayarak bu konu üzerinde çalışmalıyız. Farklılık yapan nokta bu ve gelecekteki yarışlarada da devam edebilir."

Domenicali özellikle gelecek sene yarış içinde yakıt ikmalinin yasaklanmasıyla yakıtın ekonomik şekilde kullanılmasının hayati önem taşıyacağını söylüyor.

"Gelecek yıla bakarsak yakıt tasarrufu ve yakıt tüketimi çok daha önemli bir element olacak. Çünkü ağırlık farklılıkları açısından yarışın sonunda büyük farklılık oluşturabilir. Gelişmemiz için çok fazla çalışmamız gereken bir nokta."

TurkiyeF1.Com
Sertuğ Ünal
 
bu kural çok iyi teknolojiler getirecek, daha neler öğreneceğiz dur bakalım. Asıl yarış şimdi başlıyor işte.
 
teknoloji gelişecek elbet bu bize de yansıyacak ama işin salakça ve sporun ruhuna karşı tarafı yarışta yakıt ikmalinin seneye olmaması.. :S
 
Geri
Üst Alt