Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Far temizliği bakım ve onarımı...

schumi

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
8,180
[h=3]Far Temizliği, Bakım ve Onarımı[/h]

Araçlarımızın farları ve stop lambaları gün geçtikçe ilk günkü parlaklılığını kaybetmektedir. Bu durum hem görüntü açısından hem de güvenli sürüş açısından olumsuz sonuçlar ortaya çıkarmaktadır.
Farlar çalıştırıldığı zaman, far ampulünde oluşan ısı sebebi ile far kapsülündeki hava genişleyerek far'ın arkasında bulunan tahliye deliklerinden dışarı atılır. Far söndürüldüğünde kapsüldeki ısı düştüğü için bu defa ters basınç etkisinden dolayı dış hava kapsüle girer. Farların her çalışmasında bu olay tekrarladığı için dış havada bulunan toz zamanla farların iç yüzeyinin kararmasına sebep olur. Ampul çerçeveleri nikel kaplama olduğundan kaplama zamanla karıncalaşır ve dökülmeye başlar ve bu istenmeyen bir durumdur. Bunun için farlara belli zaman aralıklarında bakım yaptırılması gerekmektedir.
Far yıpranmalarının en temel nedeni, otomobil üreticilerinin cam yerine “polikarbonat” ismi verilen plastik malzemeden üretilmektedir. Cam farlar 1990′lı yılların başından itibaren kullanılmamaktadır. Polikarbonat malzeme ile üretilen farlar özelikle UV ışınlarına karşı oldukça zayıftırlar, bu nedenle güneşin daha etkili olduğu bölgelerde yıpranmış oto farlarına sıkça rastlayabiliriz.




Far Temizliği Nedir?
Far Temizliği; çevresel dış etmenlerin etkisiyle dışı kararan, eskiyen, çizilen, bulutlu görünen v.s. farların yenilenerek, tekrar koruma altına alınmasına far temizliği denir.


Oto Farlarında Yıpranma İki Türlü Olmaktadır
1- Far Plastiğinin dıştan yıpranması, (bulutlu görünme, kararma, sararma, çizilme)
2- Farın iç kısımdan yıpranması, genellikle toz alarak kirlenmesi,


Far Temizliği Nasıl Yapılır?
Temel olarak far temizliği farın yüzeyindeki ölü tabaka kalıntılarının zımpara yardımıyla temizlenip, tekrar parlatma işlemi yapılarak koruma altına alınmasıdır.


Uygulama
Kullanılan malzemeler tamamen tercihe bağlıdır.
Öncelikle far bölgesini yıkama yoluyla temizleyip, kurulayınız. Daha sonra boyalı yüzeyin zarar görmemesi için farın etrafını maskeleme bandı ile kapatınız. Burada dikkat edilecek nokta bandın kolay kaldırılabilir olmasıyla iz bırakmamasıdır.



Adım 1:
İlk adımımız farın zımparalanması,













Adım 2:
Polisaj yapılarak parlatılması










Adım 3:
Cila ile koruma altına alınması


Alıntıdır...
 
eline sağlık güzel bir paylaşım olmuş...ama zımpara için ne kullanılacak, birisi gider kalın zımpara alır ondan sonra heryer çizilir. sonrada far iptal
 
Zımpara sonrası polisaj için makine şart...El ile çok zor olur ve iyi sonuç alınmaz...
 
Far için gerekecek zımpara, farın üzerinde oluşmuş olan oksidasyona göre seçilir. Çok aşınmış farlarda sırası ile 1200-2000 ve bulunabilrse 3000 grit zımpara yapılır. Fakat, sararmış ama üzerinde yanık lekesi yoksa, far verniğini inceltmek için daha kalın zımparalar kullanılır. Tecrübeli iseniz 400 grit zımparaya kadar inilebilir. Ama zımpara sonrası polisaj makinesi olmazsa olmazdır.
 
Yararlı Bilgi Teşekkürler Paylaşım için.. :eek:key:

0.400 Su Zımparası Tercihimdir onuda bulamazsam G3 pasta iş görür ;)
 
Geri
Üst Alt