Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

far sensörü

Leon için aksesuarlarda far sensörü buldum ama pek bir açıklama yok. Servise sordum ordaki bayan pek bilmiyor birazdan başkası gelecekmiş arayacaklar.

Bahsettiğim olay bu: http://www.seat.com.tr/seat/modeller/leon/aksesuar/farsensoru.aspx?menu=aksesuarlar&submenu=guvenlik

Aracımdaki en büyük eksikliklerden biri far sensörü diğeri yağmur sensörü.

daha önce de bir arkadaş sormuştu sana yardımcı olabilecek linkler aşağıda...

http://www.hepsiburada.com/Liste/ce...ils.aspx?productId=otcgl4&categoryId=20024954

http://www.hepsiburada.com/Liste/mo....aspx?productId=otm470090&categoryId=20024792
 
anaa neler yapmışlar yaa bak bunlardan haberim yoktu alsammı acaba hm yamur sensöru hem far sensoru:D
 
Ya varsada bu dogusta pahalidir

pahalıdır da diğerleri garantiyi bozar diyip adamın canını sıkmalarındansa iki üç pahalı olsun. Garantiyi bozmaz diyorsanız direk sipariş vericem ikisini de. Artık bi çözüm bulmak istiyorum şu iki olaya da :)
 
Ben su sensorleri aramiorym hic acikcasi fakt tek istdgm kumandadan kaoiyi actigimda aracinfarlari yansin
 
hmm arastiralim bu orjinal aksesuari... ise yararsa harika olur . gerci auto bolumu bile yok ki bizim farlarda hangi durumda birakcaz :rolleyes:
 
Bu far sensörlerinde şöyle bi durum var.
Çogunun içinde röle yok.Harici röle takmak gerekiyor.
Bunuda geçtim bana göre bu far sensörü imal edilirken sensörün içindeki chipin yazılımında hata var.Onu bana göre düzeltmeleri gerekiyor.
Örnegin karanlıkta kontagı çevirince aracın farları karanlıgı algılayıp daha marş basmadan kontagı çevirir çevirmez yanıyor.Marş esnasında da bazı araçlarda (VW golf4) farlar göz kırpıyor yanı hafif kısılıyor.Farlar bi de xenonsa bana göre xenonun ömrünü azaltıyor.Sırf bunu önlemek için bu sensörden alan bi arkadaşımın aracındaki sensörün çıkışına geciktirici röle yaptım. Fakat bunun da dezavantajı geciktirici röle varken de kısa bir tünele girdigi anda farlar hemen yanmıyor.
Halbuki kontak çevrildikten sonraki ilk anda 10 saniye gecikme koymaları gerekiyor.Yanı farlar açılana kadar araç çoktan marş basmış olcak ve ortam karanlıkta farlar öyle yancak.Marş esnasında akü voltajı 8 volta kadar düşer.Buna ilave olarak bi de farlar yanarsa aküye çok yük biner.Bunu dikkate alarak düşünün derim.
Ben bunu dikkate alarak yazılımını kendim yaptıgım bi sensör tasarlıyorum ama bitiremedim.
 
bir forumda görmüştüm anahtarı e-bay'den auto'lu olanı sipariş edip orjinal far sensörünü taktırmıştı trendline golf'e :) güzel olabilir açıkçası.. Leon'a hiç düşünmemiştim :D
 
Geri
Üst Alt