Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

fan kontrol ünitesi arızası

mesut bahtiyar

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
6
Yaş
52
Merhaba arkadaşlar hayırlı ramazanlar.
2006 cordoba 1.4 tdı stylance sahibiyim. Bir kaç gün önce harekat alinde klima açık iken birden soğutma durdu eyvah dedim yine fan motoru gitti galiba (5 yıl önce ilk aldığımda fan motorunu sardırmıştım) şaşmazda bir ustaya görürdüm bana fan kontrol ünitesi arızalı değiştirmelisin dedi. yıldız sanayinden 6-7 tane çıkma denedim hiç biri çalıştırmadı.

1. klima soğutmuyor
2. fan çalışmıyor (klima ve normal durumda)
3. komrosör devreye girmiyor.

bugün tavsiye üzerine başkent sanayide bir ustaya daha gittim durumu anlattım baktı baktı bilgisayara bağladı gitti geldi sonunda halederim ancak arabayı bir gün bende bırakman gerek dedi. sorun ne dedim klima sistemi hata vermiyor hata beyinden (ana beyin) olabilir dedi. bu arada Aydoğanlar servis fan kontrol ünitesine 800 artı işçilik 200 toplam 1000 tl istedi.

ne yapmam gerek var mı böyle bir şey başına gelen.
 
Ana beyin derken ne demek istedi acaba..

Bana kompresor arizasi gibi geldi.

HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
konfor ünitesi...beyin yönlendirmiyor.ciddi sorun olabilir yetkili servise gidip iş emri açtırın rahat edin...elektriksel donanım...soketin biri cıkmış olabilir...
 
bugün iki ustaya daha gittim ikiside komprosörde hata var dedi değişmesi gerekmiş. yeniş 700-800 tl arası çıkması ise 300-400 civarı. komprosöre kadar elektik geliyor ancak devreye girmiyor. internette yaptığım araştırmaya göre klima debriyaj bobini diye manyetik bir bobin var. bobin çalışmadığı için devriye sistem devriye girmiyor. kimse bundan bahsetmedi. sadece yenisini takacağız diyorlar. müsit bi zamanda kendim söküp o bobini bi çıkarma niyetim var bakalım ne olacak. yoksa en iyi ihtimalle bana 600-700 tl civarına malolacak. ilave olarak ustanın dediği her arabanın bi hastalığı varmış seat ve wv grubununda hastalığı buymuş.
[doublepost=1466289320,1466289181][/doublepost]gothıcwisper, ana beyin derken aracın beyni demek istedim. komprosöre bakmadan adamlar arızayı ona bağladılar. bazen şüphe duyuyorum aceba sanayideki insanların ne kadarı gerçek usta?
 
Haklisiniz hocam bende baska otomobil forumlarindan duyduklarim kadariyla soylemistim , baska klima baslagindada bahsetmistim malesef wv ve seatte bu sık karsilasabilen tamamen sans meselesi , neden yillardir bir cozum bulmamislar insan dusunmeden edemiyor.



HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Selamlar. Aynı sorun bu kış bizim de başımıza gelmişti. 2008 Seat Cordoba var bizde de. Hiçbir şekilde üflemiyor ve klima tepki vermiyordu. Bi kaç tane ustaya servise vs gittik ortalama 800-900 arası fiyat çektiler, motoru bozuldu diye, kimisi de beyni bozulmuştur dedi. Tabi çoğu bilgisayara bağladı baktı falan.
Daha sonra torpido kapağını kendimiz söktük klimaya bakmak için. Klima motorunun oradaki kablosuna dokunmamız yetti ve klima tekrar çalışmaya başladı. Bizde sorun sadece kablo temassızlığıydı. Bi de böyle deneyin?
 
Geri
Üst Alt