Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ey Türk Gençliği

  • Konbuyu başlatan swotr
  • Başlangıç tarihi
S

swotr

Guest

Ey Türk gençliği!
Birinci vazifen, Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyeti’ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hiyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk İstikbalinin evladı!
İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır!
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!

imzaata3w.jpg


20 Ekim 1927

---

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlu olsun
 
nice 19mayıs lara!

gençliğin durumu vahim..
 
Zafer, barışın en kısa yoludur "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol... 19 Mayıs yeni Türkiye'nin ve Atatürk'ün doğum günüdür NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
 
İnşallah daha nice 19mayıslara daha mutlu ve huzurlu girmek dileğiyle...
 
Farkındamısınız bilmiyorum ama her gecen yıl milli bayramlar daha çoşkusuz daha renksiz geçiyor,Örnek istiyorsanız Tv kanallarına bakın herşeye rağmen Gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun..
 
Türkün aklı tuvalette,gücü .ötü sıkışınca ortaya çıkarmış.Hala bu memlekette Ne mutlu Türküm Diyene demeyi inkar edenler atip tutsunlar bakalım.
Bende anlaşma bende haklarımı istiyorum bende açılım istiyorum ( BENZIN ACILIMI ) :)
Herkesin bayramı kutlu olsun arkadaşlar.
 
Tum Turkıyenın 19 Mayısı Kutlu olsn !
 
Gençlik ve Spor bayramımız herşeye rağmen kutlu olsun!
 
Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Tum Genclerimize 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun....!
 
Geri
Üst Alt