Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

esnek bakım.. 30.000 km bakım hakkında önemli

guncemal

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Ara 2013
Mesajlar
6
Yaş
41
arkadaşlar ben esnek bakım neden bizde uygulanmıyor diye ispanya seat'a sikayetlerde bulundum. bunun üzerine İspanya Seat, ben ve Doğuş Otomotiv arasında yaklaşık 3 aylık bir görüşme sürecinden sonra Doğuş Otomotiv beni arayarak esnek bakım ı kabul ettiklerini bildirdiler ve aracımın ilk bakımının 30000 km yada (2) iki yılda bir yapılacağını, sonrasında da bakım periyodunun (2) yıl yada 30000 km olduğunu söylediler. eğer sizin aracınız da esnek bakıma uygunsa yıllık bakım oyununa gelmeyin... detaylı bilgi isteyen arkadaşlar buradan bana mesaj atabilirler.
 
İspanya Seat' a attığınız mail ve gelen cevabı çevirisi ile birlikte burada paylaşırsanız, servise giderken bu dökümanları yanımızda götürür, belgeli konuşabiliriz. Mücadelenizin bize fayda sağlaması için sanırım en kolay ve açık yol bu olur.
 
dostum öncelikle aracın bunu destekliyor mu onu tespit etmen lazım. bunu da aracın stepnenin yanında bulunan barkoddan anlayabilirsin. orada üç haneli kodlar var.. orada bu konu ile ilgili olan QG ile başlayan kodlar. QG0 ise aracında bu özellik yok. QG1 ise bu özellik var, QG2 ise bu özellik yok ama uygulanabilir.. mail konusuna gelince mailde açıkça 30000 km de yaptırıcaksın demiyor.

gerçek servis periodu doğuş oto tarafından size bildirilmiştir diyor. ki bana telefonla bildirilen 2 yıl yada 30000 km
 
yazışmalarda haklı olabilirsin fakat Tr.hava şartları buna ne kadar izin verir veya üretici firmanın araca koyduğu mağdeni yağın raf ömrü yetermi
 
birde sizi üyelerimiz kısmında tanımak isteriz
 
hava şartları konusunu doğuş oto öne sürdü önce. ancak avrupanın hava şartları bizden daha iyi değil, nitekim sonunda doğuş oto da kabul etti. üretim aşamasında içine konulan yağ konusuna gelince, bu yüzden aracın uygun olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. ikinci mesajımda bahsettiğim barkodda QG1 kodu varsa aracınıza konulan yağ uzun ömürlü yağ yani esnek bakıma uygun yağdır. o yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum.
 
Başka bir forumda da okumuştum bu durumu ve ordada aynı şekilde 30000 km durumu söz konusuydu oradaki geçen konular vw seat skoda gibi araçların dünyanın genelinde 30000 bakimlara giriyor ama bizim ülkemizde bu durumu doğuş otomotiv çok iyi kendi lehine çeviriyor.Durumun çevre şartları ve kullanılan yedek parça veya yağ ile ilgisi olduğunu kesinlikle düşünmüyorum sonuçta Çindeki gibi hava kirliliği bile yok ülkemizde ama hala çevre şartları demek durumu açıklamıyor kaldı ki kullanılan yağda castrol veya mobil yani dünyanın yağ devleri bu sadece ve sadece rant kazanma çabasında olan doğuş otomotivin davranışidir.Yeni araç alanların bu durumu bence kesinlikle araştırmalarını tavsiye ederim.
Boşuna doğuş otomotive para kazandırmaya gerek yok .


HTC Desire HD A9191 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
yazılı belge imza nerede

dostum ne yazılı belgesi ne imzası, kafamı buluyorsun diye düşünmeye başladım. doğuş oto sana yazılı belge mi verdi bakıma 15000 km de getireceksin diye.. Aç bakım kitapçığını oku, ben bunu kafamdan mı uyduruyorum.. benim aracım 2013 model ve 2013 modellerde böyle bir durum var, önceki modellerde varmı bilmiyorum ve bendeki kitapçıkta da bu durum açıkça belirtilmiş. senin uygulaman gereken bakım kitapçığındaki periodlar..
 
Valla iki tane leon kullandım ve bakım kitapçıklarında 15 bin yada yıl yazıyordu. şimdi sizin konuyu görünce şaşırdım. Merakta etmedim değil açıkçası. Sizin kitapçığı foto çekip buraya koysanız iyi olur. Daha net yorum yapmış oluruz.
 
Geri
Üst Alt