Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Epc ışığı

cenk murat

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Tem 2012
Mesajlar
37
Yaş
51
Arkadaşlar
öncekle merhaba. Aracımda epc ışığı arada yanıp, duruyor. Bu arada araç güçten düşüyor. Acaba ne gibi sorun olabilir? Kitapcıkta motor arızası yazıyor. Ne yapmalıyım? Ben zonguldaktayım. Ancak gelecek hafta ankaraya gidebileceğim. Değerli önerilerinizi bekliyorum.
 
Motor cekisten dusuyorsa bir an once bilgisayara baglatin. Bu arada lpg var ise ve ozellikle yeni takildiysa bundanda yapabilir.


Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
 
Kronik sorunumuz hocam servise gidip ucretsiz olarak turboya kelebek takiyorlar 1.2 lerin cogunda var bu olay birdaha tekrarlamaz o olayi cok iyi bilirim kisin basima gelmisti :)
 
araçta elektrikle ilgili problem gözüküyor.bendede bir ara EPC ışığı yanmıştı.fakat çekişte sorun olmamıştı.bencede ilk fırsatta bilgisayara bağlatmanızı öneririm.yolda kalmayın bu nedenden dolayı...:eek:key:
 
epc ışığı kontağı açtığımızda yanıyor mu makyajlı kasa 16 tdi var kontağı ilk açtığımda epc ışığını göremiyorum
 
Servise göstermekte fayda var...geçmiş olsun
 
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Şimdide motor ışığı yandı ve sönmüyor. Ne iş yaaaaa
 
bilgisayar ile arıza tespiti kesin çözüm :D arkadaşın dediği gibi turboya kelebek.. birde yakıttan dolayıda yanmış olabilir..
 
1.2 TSI dan Bahsediyor arkadaş ne LPG si allah aşkına..


1.2 TSI turbo parelleri Bloğa yakın olduğundan Turbo Sıkışıp Deaktif oluyor bir müddet sonra dolayısıyla araç 105 degilde 70 beygir gibi çalışlıyor.. Sebep Turbonun Görevini Yapmaması buna bağlı olarakta Göstergede motorla ilgili tüm ışıkların yanması çok normal.. piston yapması gereken sıkıştırmayı yapmıyor, Turbo Basması gereken Basıncı Basmıyor, Sensörler ölçmesi gereken değerleri Ölçmüyor...

.

Turbo Pulu Takılacak Kardeşim birde yazılımın Güncellenecek serviste, 1.2 TSI de sen gerisine karışma onlar anlar zaten;)
 
Arkadaşlar öncelikle herkese teşekkür ederim. Sabah yol yardımı aradım ve durumu izah ettim. Ereğliya kadar çekici ile götürdük arabayı. Bilgisayara taktılar ve olayın turboya bağlı olduğunu ama parça takmaya gerek olmasığını sadece yazılımla halledileceğimi bildirdiler. Ayrıca arabamın zincirinden ses geldiğini bununda değişmesi gerektiğini ve 1. Ve2. Vites geçişlerisırasında hafif teklemem olduğunu söyleyince şanzımanada kavramanın değişeceğini söylediler. Arabam şuan serviste yol yardımı sayesinde araçta verdiler . Şimdilik bekliyorum.
 
Geri
Üst Alt