Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Engelli araç alımı nasıl olur ?

PATRON

Administrator
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
11,142
Arkadaşlar yeni araba alacağımda aklıma geldi kuzenimin sakat raporu var kulaklarından dolayı. Onun üstüne sıfır araç alma planları yapıyorum. A6 2.0 TDI düşünüyoruz ne yapabiliriz, bize uyarmı araba kullanımını nasıl yapabiliriz, motor hacimleri vs nasıl oluyor alım satımları nasıl yapabiliyoruz yada ne kadarda bir yapabiliyoruz detaylı bilgisi olan varmı?
 
yakın çevresinden (soyismi aranıyormu bilmiyorum)5 kişiye kadar kullanabiliyor hatta engelli raporu olan kişi çocuğunun ve karısının üzerine bile alabiliyor ayrıca 2.0 olmaz 1600 cc ve altı araç alabiliyorsun(dayımda da aynı kulağında %92 işitme kaybı var rapor aldı ozaman araştırmıştım)
 
imkan varsa, kesinlikle kullanılmalı... Vergi ödemek doğru bir olay kaçmamak lazım.. ancak günümüzün şartları artı vergi oranları göz önüne alınınca... hayırlısı :)
 
Arkadaşlar yeni araba alacağımda aklıma geldi kuzenimin sakat raporu var kulaklarından dolayı. Onun üstüne sıfır araç alma planları yapıyorum. A6 2.0 TDI düşünüyoruz ne yapabiliriz, bize uyarmı araba kullanımını nasıl yapabiliriz, motor hacimleri vs nasıl oluyor alım satımları nasıl yapabiliyoruz yada ne kadarda bir yapabiliyoruz detaylı bilgisi olan varmı?

Merhaba benim clio engelli plakı ablamın üstüne...
Alımında hasta olan kişinin Sağlık raporunu istiyorlar Sağlık raporunda Özürlülük oranının %90 ve üstünde olması gerekiyor
Siz 2.0 TDI düşünüyormussunuz fakat 1.6 motordan fazlasını alma hakkınız yok. Engellilere 1.6'dan yükseği verilmiyor.
Alım satım , Arabayı alırsınız fakat 5 sene boyunca satamassınız. Sanırın Ticarete düşmesin diye böyle bir kural var. Çünkü,
Ötv ödenmiyor , Vergi ödenmiyor... 10bin TL indirimli gelmişti bize. 32'iydi 22'ye aldık...

Arabınızı aldıgınız da ruhsata kaçıncı dereceye akdar yakınların kullanabileceği işlenir. Bizim ruhsatta ''Üçüncü dereceye kadar yakınlar kullanabilir ''
yazıyor. Plakanızda engelli plakası oluyor isterseniz hem TR HEM engelli ikisi yanyana da oluyor. sadece engelli sembolu kaba duruyor zaten.
Ama yeni bir kanun çıkıyormuş sanırım, plaklardan engelli olayı kalkıyor , Engelli kartı çıkıyormuş.
İspark'a para ödemiyorsunuz. Bazıları istiyor , yok engelli kişi yanınızda değil filan ayagına yatıyorlar. Özel otoparklarda da ödemessiniz(bazıları indirim yapıyor)
Bir de aracınızı nere koyarsanız koyun çekemiyorlar... (Çok da abartmayalım :D )
 
Ötv yanında ödemiş olduğunuz kdv de size iade ediliyor bir çok sonuçlanan dava var bu konuda.
 
ötv +kdv indirimi için %90 ve üstü özür gerekir
1.6 motordan üstü alınamaz
alınan araç 5 yıl süre ile satılamaz-devredilemez
aracı ruhsatta belirtilenden başka kimse kullanamaz
 
ceycey11 nickli arkadaş en kısa şekilde anlatmış son madde hariç diğerleri doğru.%90 raporu alan adam zaten aracı kullanamayacak vaziyette olan adamdır ruhsat onun adına olur ama onun dışında noterden alacağın vekaletle 3 kişi daha aracı kullanabilir bir nevi şoför tayin edio kendine.ayrıca bazı arkadaşlar 1.2.3. derece akrabalıktan bahsetmiş böyle bir durumda yok yedi yabancıda aracı kullanabilir noterden vekalet alacaksın o kadar ve de plakanda engellei işaretini istemeyebilirsinde bunun içinde sigorta yaptrcğn şirkete söyle ona göre plaka çıkarırlar.
 
ve ayrıca maddi sıkıntın yoksa mercedes c180 amg al derim :) 1.6 cc üstü alamazsın çünkü bu şartlarda da en iyi 1.6 mercedes c serisi
 
veee ayrıca aracı aldıktan sonraki 30 gün içinde maliyeyi mahkemeye vermelisin kdv yi de geri almak adına.eğer ilk 30 gün mahkemeyi açmazsan zaman aşımına uğruyor ve kdv yi geri alamıyorsun artık haberin ola
 
Geri
Üst Alt