Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Eller birer iPhone'a dönüşecek

cenkyilmaz

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
267
Yaş
46
Eller birer iPhone'a dönüşecek

Skinput sistemi ile iPhone'un dokunmatik ekranı üzerinde yaptıklarınızı elinizin ve kolunuzun üzerinde yapabiliyorsunuz.


Günümüz dünyasında ideal telefonlar, kullanıcıya internete girmek, video izlemek gibi çeşitli seçenekleri birarada sunuyor. Teknolojik gelişmelerin hızla yaşandığı şu dönemde böyle giderse ilerde bu telefonlara dokunmak zorunda kalmayacağız.

Carnegia Mellon Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Chris Harrison'ın geliştirdiği Skinput isimli sistem kişinin elini ve kolunun iç yüzünü bir telefon ekranına ve tuşlara dönüştürebiliyor.

İnsanların iPhone tuşlarını sevmediğini düşünerek böyle bir sitem geliştirdiğini savunan Harrison, telefon tuşlarının büyük olması gerektiğini düşünüyor. Skinput sistemini kullanan kişi aramayı cevaplandırmak için orta parmağını ve başparmağını elinin iç yüzündeki tuşlara dokunduracak. Müzik çalarındaki bir sonraki parçaya geçmek içinse kişi, kolunun iç yüzüne dokunması gerekecek. Kişi, telefon menüsüne girmek için de elinin iç yüzünün tam ortasına dokunmak durumunda.

Tüm bu özelleştirilebilir işaret hareketleri kişinin cebindeki telefonu bir Bluetooth bağlantısı üzerinden kontrol edecek. Bir pico projektörle donatılmış Skinput sistemi dijital bir tuş dizisinin görüntüsünü kişinin elinin iç yüzüne yansıtıyor. Yani Skinput kullanarak kişi telefonu cebinden çıkarmayarak, eli üzerine yansıyan tuşlara dokunarak mesaj da yazabiliyor ve gönderebiliyor.

Kısaca iPhone'un dokunmatik ekranı üzerinde yaptıklarınızı elinizin ve kolunuzun üzerinde yapabiliyorsunuz. Sekiz aydır geliştirilmekte olan sistemin ticari anlamda tüketici ile buluşması iki ile yedi yıl arasını bulacak gibi.
 
hım teknolojiyi çok fazla abartmaya başladılar yeni nesillerin sonunu allah hayır etsin çok iyi görünmüyor
 
bu olay sanki önceden de gündemdeydi hala çıkamadı anlaşılan..

her şey iyi hoş da telefonda görüşürken tel'i başkasına nası vericez..
biz mi tutucaz kulağına konuşsun diye.. :D :D :D :D

paylaşım için teşekkürler..
 
Geri
Üst Alt