Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Elektrik zammı yüzde 10 civarında olacak

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
120520091231218475157.jpg


Elektrikte 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak zam oranı netleşmeye başladı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Elektriğe yüzde 10'lar civarında bir zam gelebileceğini ancak son kararı EPDK verecek" dedi.

Ankara'da Türkiye, Irak ve Suriye çevre ve su bakanlarının toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız şöyle konuştu: "TETAŞ'tan gelen ve gerekçeleri belirtilmiş olan talebi değerlendirecek. Maliyet bazlı bir fiyat uygulamasına bildiğiniz gibi geçilmişti. Çıplak maliyetlere olabildiğince giden ve enerji sektörünün kendi ayakları üzerine yürüyebileceği bir sistem oturtulmuştu. Bununla birlikte ne yapılacak nasıl bir yol haritası izlenecek. TEDAŞ'tan da teklifini alacak EPDK, bu teklifi aldıktan sonra vatandaşa en son fiyat ayarlaması hangi oranda yansıyacak, bunu belirleyecek. Sistem bu, şu anki süreç bu.''

Türkiye Elektrik Ticaret AŞ (TETAŞ), 1 Ekim'den geçerli olmak üzere elektrik fiyatına yaklaşık yüzde 21.8 oranında zam yapılması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvurmuştu.

ELEKTRİK TÜKETİMİ AĞUSTOS'TA DÜŞTÜ

Öte yandan yaz aylarıyla birlikte artış trendine giren elektrik tüketimi, Ağustos ayında Temmuz'a göre hafif düşüşle 17 milyar 655 milyon kilovatsaat düzeyinde gerçekleşti.

Bu yılın Ocak ayında 16 milyar 799 milyon, Şubat ayında 14 milyar 945 milyon, Mart ayında 15 milyar 929 milyon, Nisan ayında 14 milyar 830 milyon, Mayıs ayında 15 milyar 240 milyon, Haziran ayında 15 milyar 859 milyon, Temmuz ayında 17 milyar 694 milyon KWH elektrik tüketilmişti.

Bu yılın ilk 8 aylık dönemi dikkate alındığında ise tüketilen elektrik miktarı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 5.5 düştü.

ntvmsnbc
 
için mi karardı ama görünen o ki yok.. :S
 
AA nı geçtin yemın ederım:D
 
Geri
Üst Alt