Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Elektrik Tüketimi, Performans ve Sarfiyat..

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
performans-analiz.jpg


hareket halindeyken ya da duraklarken çalışan radyo, havalandırma, farlar, sisler, iç aydınlatmalar vs. yol bilgisayarının bana sunduğu bilgi dahilinde rolantide 0.1-0.2L/h ekstradan yakıt sarfıyatına neden oluyo..klima da ekstradan kompresyona binmesi de göz önünde bulundurulmasıyla birlikte max. 0.4-0.5L/h kadar etkiliyo sarfiyatı..0.5L/h de en soğukta ve en yüksek debide çalışırken oluyo zaten..nerdeyse klima kadar fark ediyo yani..

motor çalışırken her türlü elektrik tüketcek şeyi kapatınca hava da uygunsa 0.4L/h oluyo tüketimim..benim sormak istediğim ise, havalandırma, radyo CD, kısa ve sisleri kontağı çevirir çevirmez açarım her zaman..bunlar açıkken tüketimi arttırdığı aşikar ama performans ne ölçüde etkileniyo bunlardan. ??

bazı kaynaklarda ya da sağda solda geçen diyaloglarda roll'da ya da pistte zaman kasarken elektrik tüketiminin hemen hemen 1 boy farkettirdiği yönünde..
bu gerçek midir bu kadar etkilenir mi..hareket halindeyken açıp kapatınca hissedilcek kadar bi fark yok zaten de 1 boy ya da 0.5-1sn. arası performansı düşürdüğü doğru mudur. ??

özellikle Endurance serilerinde gündüz de farları sisleri açık bi şekilde yarışan takımlar var..performansı düşürmesine rağmen hissedilemeyecek ya da dikkate alınmayacak kadar küçük mü etkileniyo motor performansı acaba. ??
 
eğer far+sis yakarak gezmeni engelleyecekse evet kesin performans kaybi yaşatiyor yiğit:D
 
hahahha bencede kafadan 10 beygır etkılıyormuş =)
 
yiğit bende genelde teyp son ses ve farlar yanık olr klimayada pek ihtiyaç duymam :) klima ciddi arttırıyor tüketimi yanlız ondan eminim.
 
ben farlardan pek bırsey farketmedım ama klıma benı bıraz etkılıyor... zaten klımayıda bırtek yazın kulanıyorum...
 
ben farlardan pek bırsey farketmedım ama klıma benı bıraz etkılıyor... zaten klımayıda bırtek yazın kulanıyorum...

valla şemun klima seni biraz etkiliyorsa bizim arabalar durması lazım ozaman :D
 
Arabada yakılan farlar sisler klima gücü olumsuz yönde etkiler yarış arabaları ile kendi arabalarınızı kıyaslamayın arkadaşlar fakat klima bilindiği gibi gücü çok etkiliyo ben pek kullanmıyorum klima tabi farlar sisler klima kadar etkilemez gene de eksisi olur..... yakışı da etkiler.....
 
Geri
Üst Alt