Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Elektrik sıkıntısı

hasan59

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Ara 2015
Mesajlar
117
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar seat ibiza 2015 aracım var bugün elektrik carpmaya basladi icerid3 kapı kolundan ve anahtarin metal basma dugmesinden elektrik carpiyo bunu daha once yaşayan oldu mu yardımcı olur musunuz elektrik yüklendim ;)
 
İki gündür beni de aractan inerken kapılardan carpıyor. 2016 refrence
 
Giydiğimiz ayakkabıdan kaynaklı bence. Statik elektrik barındıran vücutta ayakkabıdan kaynaklı toprağa ulaşamadığından metale dokunduğumuzda ise çarpılmamıza sebep oluyor. Bende en fazla kışın botlarımı giydiğimde oluyor herhalde yalıtkanlık özelliği fazla oluşundan.
 
" statik elektrik; insan vücudunun yüzeyinde biriken elektrik yüküdür. Her zaman olur, ama yün benzeri giysilerle insanın üzerindeki elektrik yükü artmaktadır, eğer bu elektrik toprağa iletilemezse (kauçuk, plastik türevi tabanlı ayakkabılar) insan üzerinde gerilim artar ve iletken bir maddeye ilk temasta bir boşalma olur."

(alıntı)

üzerindeki elektriği boşaltmışsın hasan:) @hasan59
 
Arada bir ayaklarimizi toprak ile temas ettirirsek iyi olur.ama buyük sehirlerde biraz zor..izole yaşiyoruz hayati enerjimiz icimizde kaliyor.kaucuktu plastikti derken icimizde dönüp duruyor enerji statiği.ozellikle sıcak kanli insanlarda sıkca rastlanilan bir durum

Burda Bitmez..
 
Bende hep oluyor :D arabadan indiğim zaman kime dokunsam elektrik çarpıyorum genelde arabadan inince ilk kız arkadaşlarıma dokunuyorum senden elektrik aldım bak diye :D :D :D

SM-A800I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Aynı bendede oluyo bence ibiza elektrik yüklü bi araç galiba

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Benim araç ibiza değil ama son bi haftadır arabadan her inişimde kapıyı kapatırken bi çıt ediyorum :D
 
benide başladı bu aralar çarpmaya, sanırım kendi gerginliğimden, bi çayır çimen bulayımda ayakkabıyı çorabı çıkartıp bi süre toprağa basayım, köye gitsemde hayvanlarla takılsam.
 
Geri
Üst Alt