Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Elektrİklİ araÇ gelecekmİŞ sene sonunda!!!

arma83

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Eki 2010
Mesajlar
75
Gelİrse acaba doya doya arabalarimiza benzİn koyup gezer mİyİz kisadan sorayim İnsanlar elektrİklİye hÜcum ederse bİzİm leonlar benzİne doyarlar mi???benzİn acaba ucuzlarmi??
 
:D hiç sanmıyorum... Vergi dairesi gibi olmuş akaryakıt istasyonları... sıcak para gelen yerde ucuzlama olurmu... üstüne elektrik birim fiyatıda benzin gibi olur hergün yeni bir zam haberi ile uyanırız....
 
1. elektrikli araçlarla en fazla 300 km gidebiliyorsunuz ve bunun şarjı 8 saat sürüyor

2. henüz hiç dolum ya da batarya değişim istasyonu yok

3. dunyada hala 25-30 yıl rahat idare edecek petrol var bu bitene ya da kritik seviyeye gelene kadar elektrikli otomobillerin bağımsız çalışmasına izin vermezler (bknz bmw nin 1995 te ürettiği konsept araç)

4. olurda elektrik ulaşım alanında yaygınlaşırsa dünyayı bilmem ama %4000 ötv ile satılır bizde yinede yar olmaz bize
 
bataryalar için ayda 150 tl civarı kira ödemek gerekliymiş...almak istesekte 15000tl civarı ödemek gerekiyormuş..eğer böyle olursa yayılması zor..
 
bence elektrikli arabalar gelirse elektrik fiyatları fırlar bu sefer :D evlerimize bile elektrik girmeyecek halde oluruz :D
 
Arkadaslar avrupada elektrikli araclar piyasaya satisa uc ay once suruldu
 
Benim bildiğim Türkiye'de ilk piyasaya çıkacak olan araç Renault Fluence. İzlediğim programlara göre benzin istasyonları hem benzin hem şarj yerleri olacakmış. Ayrıca tüm İspark'larda şarj cihazları olacakmış.
 
arkadaşlar lpg ilk çıktığındada çok ucuzdu hatırlarsanız sebebi ÖTV eğerki elektrikli araçlar artarsa ozamnda elektrikteki ÖTV oranını düşünün zaten bu durum sadece bizim ülkemiz için geçerli ucuzluğundan elektrik durmunun tercih edilmesi diğer ülkeler hem lpg hemde elektriği ucuzluğundan dolayı değil emisyonundan dolayı tercih ediyor ve yaygınlaştırıyor. ayrıca benzinde ÖTV bu kadar fazla olmasa zaten elektrik ile arasındaki fiyat uçurumu bu kadar olmayacak...
 
Geri
Üst Alt