Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

El freni ikaz ışığının yanıp sönmesi

yukcell88

Kayıtlı Üye
Katılım
8 Eyl 2011
Mesajlar
1,521
Geçenlerde girdiğim sert bir viraj sonrasında aracın el freni ışığı 5 kere yanıp sönüyor, 3 kere de sesli uyarı veriyor. Özellikle sola dönüşlerde yapıyor, dün tam 4 defa yaptı, viraja daha doğrusu dönemece girerken frene bassam da basmasam da yapıyor bunu :ahkafam:


Ne olduğu hakkında bilgisi olan var mı?

Bir de 2000-2002 ibiza ve cordoba'sı olanlardan kullanım kılavuzu elinde bulunan var ise tarayıp nete koyabilir mi? Hiçbir yerde yok da...
 
Bir çok nedeni olablir fren hidroliğini kontrol edebilirsiniz yada balatanın aşırı incelmeside olabilir veya El freni tutamağının dışarıdan görünmeyen iç kısmında o lambayı yakan mikro switch mevcuttur.Onun bağlantıları gevşemiş olabilir.
 
Ön balatalar değişeli 7000 km oldu, arka balatalar ise 1000 km önce değişti, haftasonu hidrolik ve el freni mevzusuna baktıracağım.
 
ben bu konuyu cevaplamayi unutmusm, sol arka fren merkezi hidrolik kaciriyor imis, hidrolik yagi eksilince yanip sonuyormus..
 
Geri
Üst Alt