Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

EKSPERTİZ raporu (Gebze Auto Eksper Garage)

fhs

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
215
Yaş
35
Öncelikle gerçekten işini hakkıyla, aldıkları parayı hak ederek yaptıklarına bizzat şahit oldum. Cuma günü itibariyle Seat İbiza 1.4 aracımı alıcı, sayesinde buraya getirdim. ( Alıcı arkadaş ta bir gün önce eşinin arabasını burada satmış ve ekspertize burada sokmuşlar oda çok beğendiği için tercih etmiş) Çalışanlar sizi o kadar güler yüzle karşılıyorlar ki, size değer verdiklerini, sizin güvende olduğunuzu hissettiriyorlar. Aracınızı alıp test alanına kendileri yerleştirip, sizi de açık self servis içeceklerin bulunduğu kısıma yönlendirip, deri koltuklarda ağırlıyorlar. İlk gittiğimizde basit bir yere gideceğimizi düşündüm, ancak içeri girdiğimizde öyle olmadığını gördüm. İşe başlarken gayet temiz ve iş önlükleri ile bir anda sanki arama yaparcasına işini profesyonelce işlem yapmaya başlıyorlar. İnanmayacaksınız ama 101 nokta ekspertiz bile hikaye yanlarında.. Bir noktayı bile atlamadılar. Bagajın iç lastik kısımlarını bile sökerek ölçüm aletleri ile baktılar. Hemde ayrı kişiler. 2 kez baktılar. aracı 2 kez askıya alıp aksamları kontrol edip kalan ömürlerini bile çıkarttlar. En çok sevdiğim yönleri ise alıcı ve satıcıyı işlem sırasında yanlarına yaklaştırıp konuşmuyorlar, işlem 1 saat kadar sürüyor. Benim bile bilmediğim daha önce ekspertize bile göstermeme rağmen onların dahi yazmadığı şeyleri buldular. Sonuç; Açıkçası utandım. Okadar şey buldular ki.. Araçta bilmediğim 2 şey buldular. Ekspertiz sonucu bulunanları aklımda kaldığı kadar yazayım. Sonuç itibariyle Aracımı sattım. Eğer araç alırsam kesinlikle istanbul'dan oraya kadar gideceğim...
İlk olarak aracın boya durumunu gösteren bilgisayar çıktısını gösterdiler. ( Ellerinde küçük spariş kaydedilen genelde toptancılarda bulunan databank gibi bişey vardı. onlara tek tek kaydediyorlar. Hatta başka zaman istenildiğinde raporun bir örneğini veriyorlar.)
  1. Aracın son hıza ulaşabildiğini,75 bg motorun 70.6 çıktı, (lpg landrenzo kendim taktırmıştım 2012 de) 12 yaşındaki bir araca göre mükemmel olduğunu, motorun %90 a yakın olduğu, temiz sorunsuz şekilde işlevini yerine getirdiğini belirttiler. )
  • Araçta 5 parça lokal boya olduğunu, aslında 3 parçanın boyalı , diğer yerlerin uçlarının boyalı olduğu bunun sebebinin ise renk farkı belli olmasın tonları tutsun diye yapıldığını, 2 parçadaki boyalardan birinin macunlu, çarpı şeklinde işaretler olduğunu( otoparkta çizmişlerdi, sitede yayınlamıştım) diğerinin değişen olduğunu söylediler. Tavanın folyo ile kaplı olmasına rağmen ölçebildiler. boyasız dedi.
  • aracın 180 km hızdan sonra direksiyonunda küçük çapta titreme olduğunu 200 km den sonra hissedilir şekilde olduğunu, rotlardan kaynaklandığını değişmesi gerektiğini söylediler.Rotbaşının değişmesinde fayda var, ancak o süratlere de çıkmayacaksan sorun yok kullanabilirsin dedi.
  • Aracın sağ önden darbe aldığı, buna bağlı olarak şase uçlarında 5 cm kadar düzeltme olduğunu, ama aracın duruşuna göre hiçbir şekilde hatasının olmadığını şaselerin orjinal olmasada orjinale yakın şekilde düzgün, ayarlarının tam olmasa da sorunsuz olduğunu belirttiler.
  • 5 -6 sayfa bu şekilde yazı vardı. inanamadım. sıkılmayın diye yazmadım. Hatta amortisörlerin 1 sinin görevlerini % yetmiş, diğer ikisinin %20 diğerinin %40 oranında yerine getirdiğini belirttiler. %40 ve aşağısının değişmesi gerektiğini söyledi..
  • Frenlerin oranlarını, el frenini ABS nin çalışıp çalışmadığını,bilgisayara bağlayarak arıza kayıtlarını, buluyorlar.
  • ya ben çok beğendim ise her ikimizi karşılarına alıp diğerlerini uzaklaştırıp alıcı için aracın sakıncalarını ve değişmesinde fayda olacak parçaları söylüyor, ayrıca aracın artlarını ve eksilerini, motor durumunu triger vs. hatta aklınıza neresi takıldıysa aracı askıya alıp size gösteriyorlar. tek tek. sonuç 150 TL alıyor ve araca yapmış oldukları testin arkasındalar ve kefiller. İZMİT ve Gebze'de olan arkadaşlar için çok iyi ,,IMG_0202.JPG IMG_0205.JPG kesinlikle reklam değil..BU DA VEDALAŞIRKEN ÇEKTİĞİM FOTO...
 
Son düzenleme:
Sizlerden birisinin başına da böyle birşey geldi mi bilmiyorum..Yani bu duygunun bir tarifi yok.Sebebini bilmiyorum ama ben bu aracıma çok bağlanmıştım. Bu kadar koyacağını hiç düşünmemiştim. İnsan kapının önünden gittikten sonra anlıyor ki herşey para değilmiş. Bir araç içine sinmeyince onu kabullenemiyorsun. Çok özenli bir şekilde muhafaza etmeye çalıştım. Korumuştum. İster bir saplantı deyin, İster özenti, ister hastalık ne derseniz deyin, Bir babanın oğlunu sevdiği gibi sevmiştim, Çok özleyeceğim OĞLUMU. Çok üzgünüm.:(
IMG_1418.jpg
 
Son düzenleme:
hayırlısı olsun üzülme ...hakikaten evlat oluyor bizim arabalar nedense :D valla ben arabayı alırken expertizmiş falan fişman işim olmaz ustaya da göstermedim.hasar kaydına baktım,içi dışı temizmi hatasız kusuru varmı,motor üflüyomu tamam gerisi bana kalmış cok şükür biniyorum.haa satarkende inini cinini soranlara da hemen davayyy :D mercese bmw opel seat vw vs son model araçlara ekspertiz yapılır bana göre benım araba 8 yaşında insanlar eskiyor büyük kazası olmadıktan sonra sorun yok...kaskom bile yok ne mutlu bana babamdan kalma eski kafalılık var bende.arabayı bazen isteyenler oluyor emanet kaskom yok parçaları pahalı diyip geciştiriyorum kırılmada olmuyor tavsiye ederim :) tekrar hayırlısı olsun...
 
haklısın. Bende uzun zamandır vermedim aracımı, satma niyeti bile yoktu, Hatta verdiğim fiyat daha altında diğerlerine göre. bu arkadaş hasar kaydını gördü. bana önemli değil yeni evliyiz eşim binecek ben hep çalışıyorum binemem öyle dedi. Arabaya niyetlendim hoşuma gitti duruşu deyince duruşmayı bıraktım. bizzat ben gittim İzmit e hem hakimimi ziyaret ettim hem mübaşir arkadaşla gezmiş olduk o sayde verdim. hatta satma niyetiyle gitmediğim için arabadan hiçbir malzememi alamadım. öylece gitti. bu aracı benden başka kimse sürmedi. ilk defa satarken gördüm başkasının sürerek uzaklaştığını, yemin ederim durdurcaktım vazgeçtim diye. o kadar içim acıdı..
 
bu arada bi cordobaya bakarken bişey dikkatimi çekti. şuan 113 bin km deymiş. bu ne ya.. ortalığa düştü iyice hatta aracın fotosuna bak
D203463540w3e.jpg203463540ieh.jpg
 
araba leşşş leşşş bu ne yaa...böyle mi bakılır araca
 
km düşürülmüş hava yastığı açmış. adam akıllı toplanmamış vala benim olsa kriz geçiririm binmezdm
 
Daha önce konuyu görüp cevap yazmıştım fakat telefonun azizliğine uğramışım yine

Gebzede bu işi hakkıyla yapan iki firma var ikide işini çok iyi yapıyor sizin yaptırmış olduğunuz yeri yeni açtılar birkaç ay olmuştu hatta kendileriyle sponsorluk için görüşme yapmıştım.
 
hm. gerçekten güzel bir yer.
 
Geri
Üst Alt