Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

eibach 5 cm yay sorunu yardım?

Hamza koşar

Kayıtlı Üye
Katılım
3 Mar 2011
Mesajlar
20
Yaş
32
5 cm eibach yay taktrdım fakat arkaya ıkı kışi bndıgı zaman hafif bozuk yolda tık tık die vurma yapıyor.yay tablaya tam otrmadıgı ıcın dedıler tekrar yaptrdım ama sorun hala aynı bilgisi olan paylaşırsa sevınırım
 
öyle birşey olması bana göre zor nasıl takmışlar tablada bozukluk olabilirmi
 
Hmm can sıkıcı bir durum. Yayın montajında sorun olma ihtimali oldukça zor. Ben dikkatli, yavaş, sakınarak sürmekten başka birşey öneremeyeceğim.

Ama bu yay olayı hakkında eğer okumak istersen aşağıdaki gibi bir yorumum var...

Aracın orjinal amortisörleriyle birlikte aracın orjinal yaylarının kullanılması gerekir. Hani tavsiye edilir değil, kesin ve net. Yay kesilmez, yay değiştirilmez. Aksi halde sorun kaçınılmazdır.

Hamza dolayısıyla herkes çok rahat, sıfır problemsiz yay değiştirip, biniyor diye düşünme dostum. Bu genel bir sorundur. Araca fazla yük bindirmeyen veya çok dikkatli sürenler yalnızca yay değiştirmenin doğru birşey olmadığını pek kabul etmek istemeseler de, yay ve amortisör birbirinin eşleniği parçalardır. Yani bir aracı alçaltmak istiyorsak doğru olan araca uygun coilover almaktır.

Haliyle doğru olan çözümün fiyatı tuzludur dolayısıyla 10 kişiden 9'u yay değiştirir ve vurmalara, bozuk yoldaki dengesizliklere çok da aldırmaz. Ben şöyle yorumluyorum, araba cadde arabasıysa yani her yola kullanmıyorsan, şehirlerarası gitmiyorsan, olayın gezmek tozmaksa takarsın yayları araç güzelleşir (doğru olmasa da). Dikkatli kullanırsın, çukurlardan kaçarsın, tümsekten çok yavaş geçersin.

Yok hem araç güzelleşsin hem de doğru olanı yapalım, her yola gidebileyim, gerektiğinde yükselteyim, gerektiğinde alçaltayım, yumuşatayım, sertleştirelim, jantlara göre sorunsuz, vurma yapmadan ayarlayabileyim istiyorsan coilover şart. Sadece yay ile herşeyi çözdüm, harikayım diyen pek görmedim, varsa da jant ölçüsü, lastiği, kullanım alışkanlığı, gittiği yol öyle denk gelmiştir ki hakikaten sorun yaşamıyordur.
 
teşekkr edrım .tablada sorun yok ama sorun ne bulabılmış deglm.olmadı dıkenıne katlancam artık yapck bsy yok
 
Baklaların birbirine vurması soz konusu değilde yayların uçlarına hortum taktilarmi ?
 
Geri
Üst Alt