Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Ehliyet Yasası Değişiyor

AlperMertKocak

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eki 2011
Mesajlar
927
Yaş
30
Ehliyet sınavında uygulanan otomatik vitesli araç yasağı kaldırılıyor. Sürücü adayları artık ehliyet sınavına otomatik vitesli araç ile de girebilecek. Bu konudaki kanun teklifi, AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç ve 8 AKP milletvekili tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif ile, 1997 yılından önce ilkokulu bitirenlere ehliyet alma hakkı getiriliyor. Ayrıca bu tarihten önce sürücü belgesi alanlar, ilkokul mezunu olsalar da, ehliyetlerini bir başka sınıf ehliyet ile değiştirebilecekler. Mevcut trafik yasasında 8 yıllık eğitim ile birlikte yapılan değişiklik uyarınca, artık ilkokul mezunları ehliyet alamıyor.

OTOMATİK VİTES

Kanun teklifinin bir başka maddesi ile de, ehliyet sınavlarında uygulanan otomatik vitesli araç yasağı kaldırılıyor. Teklifin gerekçesinde, ‘’ Ülkemizde satılan araçların bir kısmı otomatik vitesli araçlardan oluşmaktadır. Özellikle bayanlar ve ileri yaş grubundaki sürücüler, düz vitesli araçlarda sorun yaşamaktadır. Belki de ömrünün sonuna kadar otomatik vitesli araç kullanacak olan bu sürücüler için uygulanan, eğitim sırasında düz vitesli araç kullanma zorunluluğu mantıklı da değildir’’ denildi.

Kaynak
 
bu yasa yürürlüğe girerse trafik kazaları %200 atar gibime geliyor :D:D
 
Canavarları eksikti bir trafiğimizin o da gelsin.. Tozu çamuru çukuru eksik levhası gereksiz cezası bozuk asfaltı az geliyordu o da lazım tabi..:mad:
 
Aracı kaldırıp yürütmek mesele değil..

Ayna hakimiyeti var mı? Direksiyon hakimiyeti var mı? Aniden gelişen durumlarda soğukkanlı olabiliyor mu panik yapıyor mu?

Babamın bir lafı vardır aynaları kullanmak araç kullanmanın yarısıdır diye.

En önemli unsurlar bunlardır..

Özellikle kalabalık şehirde yaşayan insanlar olarak ayvayı yedik demektir..

Umarım bahsettiğim şeylere çok çok dikkat edilir arabayı düz kullanıyor ya da araya adam sokulup ehliyet verilmez.

Şöför dediğin önce düz vites aracı kullanmayı bilmemli. Belki hamallık ama öğrenmeli ondan sonra diliyorsa ömrü hayatı boyunca hep otomatik vites kullansın
 
allah allah millet trafikte bayanları daha fazla göreceğiz desenize :)
 
Otomatik veya düz vites olayı değil bu, ehliyet verirlerken boş biyerde bir tur attırıp ehliyet verilmemesi gerekir..
 
bence ehliyet icin 5-6 ay okul gibi kurs olması lazım; hergün trafik cevre motor dersi yanında direksiyon dersininde verilebiliceği tarzdan
 
bu gün haber türkte alt yazı geçiyordu.başbakan otomatik yetmez manuel de bilinmeli demiş bunun üzerine gündemden kalkmış.
 
Geri
Üst Alt