Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

EDS' de Büyük Açık...!

schumi

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Ağu 2009
Mesajlar
8,180
İşin uzmanı uyardı: Dolmabahçe ile Konya Yolu’nda denendi ve onaylandı.
127698_1.jpg

Şeridi ortalarsan, EDS’ye yakalanmıyorsun. Ka-De yazılım firmasının sahibi Kayabalı’nın iddiası: Dolmabahçe ile Konya Yolu’nda denedik. Mevcut yazılım, şeridi ortalarsan aracı tespit edemiyor

ODTÜ Teknokent’te hizmet veren Ka-De adlı firmanın sahibi Kaan Kayabalı ilginç bir iddia ortaya attı. Kayabalı’nın iddiasına göre “yolda araçla ilerlerken şeridi ortalarsan, EDS’ye yakalanmıyorsun”.

ODTÜ Teknokent’in “Yeni Fikirler, Yeni İşler” yarışmasında dereceye giren ve Teknokent’te şirket kuran genç mühendis gruplarının Ar-Ge ürünleri basına tanıtıldı. Tanıtımda birbirinden ilginç ürünler dikkat çekti. Ka-De adlı akıllı sayma sistemleri, akıllı güvenlik sistemleri ve bilişimde faaliyet gösteren ve kameralara yazılım yapan firmanın sahibi Kaan Kayabalı’nın tespiti herkesi şaşırttı.

2 KERE DENENDİ...

Kayabalı, Türkiye’deki MOBESE radar kameralarının yoldaki şerit ayırma çizgilerinin üzerinden gidildiği takdirde aracı tespit edemediğini söyledi. Bunun yazılımdan kaynaklandığını belirten Kayabalı, “İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı bölgesindeki altgeçit ve Ankara’da Konya Yolu’nda bu denendi. Yol ayırma çizgisi ortalandığında kameraların yazılımları aracı görse de tespit edemiyor” dedi. Kayabalı ayrıca EDS’deki yazılımın akredite olmamasından dolayı cezayı yiyen kişinin kesilen cezalara itiraz hakkının bulunduğunu belirtti ve ekledi: “İtirazda da haklı çıkarsınız.”

İSTANBUL’A ÇÖZÜM BULUNAMADI...


ISSD grubunun geliştirdiği “Kaos’’ isimli sistemler de trafiğin akışına göre lambaların rengini belirleyerek, trafiğin sorunsuz şekilde akmasını sağlıyor. Firma yetkilileri projeleriyle ilgili, “Uygulama Antalya’da mevcut. Konya’ya yapılıyor. Sırada da Ankara var ama İstanbul’un trafiğine çözüm bulmak zor görünüyor” ifadesini kullandı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YALANLAMA...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, EDS ile ilgili, ’şerit ortalandığında kameraların aracı tespit edemediği’ iddiasını içeren haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde EDS sistemi ile ilgili, ’yanıltıcı, eksik ve yanlış bilgiler veren’ iddialar ortaya atıldığı savunuldu.

EDS sistemlerine gelişen teknoloji ile her gün yeni özellikler eklendiği ve geliştirilmesinin devam ettiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

’2007 yılından bugüne kurulumları sürdürülen sistemler, sürücü davranışları ve arazi yapılarına göre yerli teknolojiler kullanılarak ülkemizin teknoloji çöplüğüne dönüşmesi engellenmekte ve gelişen teknolojiye bağlı olarak sürekli geliştirilebilmektedir.

Habere bahsi konu olan sistemlerin, mevcut görüntüleme teknolojilerinin gelişimi doğrultusunda güncelleme süreci devam etmektedir. Habere konu olan ilgili kurum ve kuruluşlardan tek bir bilgi dahi alınmaksızın, bu şekilde halkımızı yanlış davranışlara sevk edecek yanlış bilgiler verilmiştir. Bu tür eksik bilgilerle hazırlanan haberler, kişileri kural ihlaline sevk edip, can ve mal kaybına sebebiyet verebilmektedir.

Haberde bahsi geçen sistemin de İstanbul’da denenmesi için demo alan verilmiş fakat ilgili kurumlar demoları dahi yapamamışlardır. Belediyemiz Türkiye’deki tüm belediyeler ile bilgi alışverişinde bulunmakta ve mevcut teknoloji tecrübelerini de almaktadır.

Haberde yer alan ’şeridi ortalayan sürücü kameradan kaçar’ iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.’

HABERTÜRK
 
Şeriti ortalayarak gidersek sistem algılayamıyormuş...Ne kadar doğrudur bilemiyorum...:)
 
Aynen oyleymis serit ortalandiginda kamera okuyamiyormus. Ama yinede dikkat etmek gerekir sehir efsanesi olabilir:) durduk yere ceza yemesin kimse:)
 
Devlet milleti kandırmak için oyun kurmuş gibi geldi bana
Eğer öyleyse benim kara şimşek her türlü radardan geçer + ön plaka pek takmıyorum o yüzden radar sorunum yok :D
 
Belediyeden dün yalanlama geldi
Ortalasanızda yakalarız dediler :D
 
fanteziye gerek yok aklımıza girme sezgin abi :D
 
Onu bunu bilmem dün 81 km hız ile aşırı hızdan ceza yediğimi öğrendim :(
 
aman aman inanmam şerit tam ortalı olmasada iki lastiğin arasındaydı Ankara Çankayadan geçerken hız sınırını aşmısız 87 ile yedik cezayı adamlar fotoyuda çuk diye çekmiş... :)
 
aynı haberi bende okudum gazeteden ama ne derce doğrudur tartışılr
 
Geri
Üst Alt