Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Dyno test sonucu değerlendirme

Mycar

Kayıtlı Üye
Katılım
10 Nis 2016
Mesajlar
6
Merhabalar,

Önümüzde ki günlerde almayı planladığım 2008 ibiza 1.4 TDI Stylance araca ait dyno test sonucu aşağıdaki gibidir. Aracın büyük bir kazası çıkmadı. Sadece ufak bir sürtmeden dolayı ön sol çamurluk ve kapı'da lokal boya mevcut. Araç şuan 127binde ancak 120bin bakımı yetkili servis tarafından yaptırılmış. Dyno test dün yaptırıldı. Aşağıda ki değerlere göre aracın durumu ile ilgili görüş ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim,

 
Bence gayet normal, 8 yaşında ve 127binde %86 çıkması beklenen bir değer.
 
Eryaylı Bey cevap için teşekkür ederim. Aklıma tek takılan max.tork değeri oldu aslında. 5500 rpm de 123nm üretmesi normal midir?

Tüm değerlere göre araç satın alımı uygun mudur sizce? Teşekkür ederim,
[doublepost=1460309006,1460298613][/doublepost]Arkadaşlar görüşlerinizi bildirebilirseniz çok sevinirim. Karar vermemde çok yardımı olacak çünkü. Teşekkür ediyorum.
 
öldürmeyen allah öldürmüyor motoru..bakımlarınızı ıhmal etmeyin gayet ii
 
Metin Bey merhaba, öldürmeyen Allah öldürmüyor motoru derken!! :) Şimdi gayet iyi mi yoksa eh işte mi ? :)
 
Metin Bey merhaba, öldürmeyen Allah öldürmüyor motoru derken!! :) Şimdi gayet iyi mi yoksa eh işte mi ? :)
motor en ufak bakımsızlıkta sıkıntıya düşürür..motorun iyi olması o anlıktır.motora bağlı cok sistem oldugundan dikkatli olmak gerekir...bende aynı silindir hacmınde arac kullanıyorum,motor gidecek diye aklım gidiyor :)
 
Fabrika verilerinde 195nm/2200 rpm görünüyor ki normalde dizel araçlarda 1500 - 2000'li devirlerden sonra artık vites yükseltilir. Nedeni de o devirden sonra artık motorun ürettiği tork düşmeye başlar.
Grafikte tork çizgisi yok.
5500 rpm de 123nm max tork üretmesi normal değil. Test yanıltıcı gibi geldi bana.
 
Eryayli Bey ,sizinle aynı fikirdeydim ben de. Fabrika verilerine göre 195NM/2200 RPM yi ben de görünce 123NM garip gelmişti çünkü.
Amcak bu iş ile ilgilenen profosyonel bir firmanın 2008 model 1400km deki bir ibiza'nın test sonuçlarını bulunca biraz olsun içim rahatladı. Teşekkürler,

 
Motor yaş ve km ye göre eh işte gideri var ayarında,alınabilir yani. Aracın max tork ve hp sinin mısal ıbre 7 bin çeviriyorsa 7bindeyken vermıyor , araçtan araca gore değişiyor genelde bunlarda aklınızda olsun . Aracın tekerlerinden aktarılan güç önemli olan genelde mısal bi araç 150 bg ise 130-140 civarı cıkar bunda sürtünme, araç ağırlığı vs birçok şey etkili direk motordaki güc ile arasındaki fark 30 bg vs. farkedıyorsa ben almam mesela. %87 lik bir motor var başta dediğim gibi araç yaşı,km si vs işin içine katılınca sıkıntı cıkarmaz gibi duruyor. Hayırlısı olsun
 
Geri
Üst Alt