Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

dsg sorunu

cenk murat

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Tem 2012
Mesajlar
37
Yaş
51
arkadaşlar,
geçen günlerden epc ışığı ile ilgili sorunumu sizinle paylaşmıştım. servise gittiğinde dsg de kavrama sorunu ile ilgili sorun olduğunu da söylemişlerdi ve gerekli değişimi yaptırdım. ama şimdilerde dsg ile ilgili sorunum değişti. bu sefer 2 den 3 e geçerken takılma yapmaya başladı ayrıca vites geçişleri eskisi gibi değil. yani vites geçişleri hissedilir olmaya başladı sanki, normal otomatik viteler gibi. sizde durum nedir diye merak ettim. tanıştığım birkaç kişi bu sorunun geçmediğini söyledi ne yapacağımı bilemedim. sizin fikirlerinizi ve önerilerini bekliyorum. 2012 ve sonrasında bu sorun var mı?
ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkürler..
 
Geçmiş olsun öncelikle. DSG'de 2012 öncesi ya da sonrası diye bir durum yok bana göre. Çünkü kullanılan platform yine aynı platform ve kullanılan sistem aynı sistem. Belki küçük çaplı iyileştirmeler yapılmış olabilir ama ciddi bir değişiklik olacağını hiç sanmıyorum. En güzeli; birden fazla servise gidip bu durum hakkında hepsinin yorumlarını almak. Çünkü her usta farklı bir şey söyleyebiliyor.
 
2012 öncesi olayını net olarak bilmemekle beraber, kavramada ve yazılımda değişiklik yapıldığını duymuştum. 2012 sonrası araçlarda sorunların epey azaldığı malum. Şu an çok memnunum,ancak benim araç henüz 1000 km de olduğundan bir ölçü olmayabilir.
 
Benim aracımda IBIZA 1.2 DSG yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum 9 000 km de. Vites ile ilgili ciddi bir sorun yaşamadım.
 
1.6tdi 2012 model aracım 15.000km bakımında dsg güncellemesi de yapılmıştı bir problem yok vites geçişlerinde sarsıntısız.
 
Araç 32000 de, herhangi bir sorun yok, 20000 de vites yazılımı serviste güncellendi.
 
yakın zamanda yazılım güncelleten varmı acaba.birkaç ay sonra bakımım var,eğer yeni güncelleme mevcut ise onuda yaptırayım.
 
Geri
Üst Alt