Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

dsg şanzuman yokuşta geri kayma ve sakıncaları

scaliskano

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Eyl 2011
Mesajlar
64
Yaş
50
selam arkadaşlar,
1.2 tsi dsg seat kullanan arkadaşlarım bilirler bu araçta hill-holder (yokuş destek) yok.
şu ana kadar yokluğundan can sıkıcı bi tecrübem olmadı.çok geriye kayan bi araç ta değil ama geriye kayması dsg ye zarar verir mi acaba?
akşam mobility channel da onno usta opel corsa için buna benzer bişeyler söyledi.geriye bir metre kadar kayan aracın şanzumanı zarar görür falan dedi
bi metre olmasa da çok dik yokuşlarda çok az bi kayma oluyor, yokuşta ileri viteste olan araç geri veya geri viteste olan öne doğru kayma yapıyor.
bu kaydırmalar dsg şanzumana zarar verir mi?teşekkürler
 
Fabrikalar yol koşulları testlerinde böyle şeyleri değerlendirirler ve bir sorun varsa düzeltirler. DSG kendini kanıtlamış bir şanzumandır ve fabrika bu geriye kaymaları vs. hesaba katarak tasarım-üretim yapar..
 
Sıkıntı yaratacagını sanmam! Dik rampalarda eski arabamda su sekilde bir uygulamam vardı. Vitesi bosa alıyordum ışıklarda beklerken, yesil yandığı zaman ''d'' moduna alıp elfreni ile kalkıyordum. Bu sekilde geriye 1 cm bile kayma olmuyordu. Ama su an hill holder var, bende rahatım el frenide :)
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: kfy
eğer düz vitesli aracınız kayma yaptığında bir zarar görüryorsa dsg de zarar görür.anlatmak istediğim şudur. bir sakıncası yok
 
DSG ile dik yokuşlarda kalkışlarda sadece aracın patinaj çekmesi gibi bir problem yaşarsın bunun da tek zararı lastiklere. Ben çok dik yokuşlarda kalkmadan önce el frenini (elimle tuşa basılı olarak) havaya kaldırıyorum ve DSG'nin kavrama süresi (0,5 - 1 saniye) geçtikten sonra da el frenini indiriyorum böylece ne kayma ne patinaj oluyor. Aslında yaptığım şey bir nevi "Hill Holder".
 
benimde aracım dsg ve kitabini okursan hocam sorun olmayacağı o kadar kaçacağını söylüyor ilk aldığımda benimde kafamı kurcalamıştı çözüm olarak el freni kullanın diyor kitabında servis de eğer çok dik ise manuel kullan 1de kaldır hızlanmasına izin ver diyor.
 
Geri
Üst Alt