Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

DSG şanzıman Vites Geçişleri...

korhansumeroglu

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Tem 2013
Mesajlar
4
Yaş
30
Arkadaşlar 1.6 tdı dsg aracım benim ilk otomatik vites aracım oldugundan bazen zorlanıyorum birkaç sorun olacak sizlere.

-Vitesi P konumuna almadan önce vitesi n ye alıp el freni çekiyorum sonra p ye alıyorum bu doğrumu.
-Işıklarda iken vitesi n ye alıp el freni çekiyorum ve bunu vites mandalına basmadan yapıyorum bu doğrumu
-ilk söylediğimi yapmadığım zaman araba p konumundan vitese geçirirken bi sarsıntı oluyordu o bazen oluyor bazen olmuyor ne yapmalıyım dsg de önerdiğiniz kullanım şekli nedir?
 
1.sorunuz için yaptıgınız evet dogru..
2.sorunuz dogru ama mandalı kullanın kesinlikle..
3.sorunuz bu sarsıntılar DSG lerde bazen oluyor..
 
Gökhan abi ikinci soru icin sart degil mandala basmak. Zaten frene bastigi icin atabiliyor, öbür türlü arac kendisi gecise izin vermiyor. Mandal sart degil. Ama neden bosa attigini anlamis degilim. Frene basinca zaten dikkat ettiysen aracin devri düsüyor. Kavramayi yemiyor ki. Atma, kalsin :) Zaten adi üzerinde, Otomatik. 3. soru icinse, benimde bazen basima geliyor. Örnek durum: Yokusta arac P de iken, biraz ileri veya geri hareket etmisse, vitese gecirirken biraz kasiyor, zorluyor, sarsinti yapiyor. Onun haricinde rastlamadim ben bu tarz bi duruma.
 
1. Soru. Sarsıntı olmaması için Vitesi P konumuna almadan önce vitesi n ye alıp el freni çektikden sonra ayagını frenden kaldır. Araç boşta iken yük el frenine bisin şanzuman boşa çıkacaktır. El frenine dokunmadan Sonra frene basarak sonra p ye al. Sarsıntı olmayacaktır.
 
Aynen sarsıntı olmasının sebebi N ye aldıktan sonra el frenini çeksen dahi ayağını frenden çekmeden P ye aldığından dolayı oluyor. N de iken el frenini çektikten sonra ayağınıda frenden çekip araç yükünü el frenine yüklemelisin daha sonra tekrar frene basarak P ye almalısın. O zaman tekrar kalkışta D ye alırken sarsıntı yaşamazsın, özellikle yokuşlarda bunu yapmalısın.
 
Evet sarsıntının sebebinin bu oldugunu biliyordum fakat sizdende öğrenmek istedim zaten aracı P ye almadan önce söylediklerinizi yapıyorum bu konuda teşekkürler
 
Bu kadar ufak şeylere takılmayın. Hepsini yapabilirsiniz hiçbişey olmaz..
 
Zaten yokusta tutus sagliyor niye boyle bisey yapiyorsunuz ayrica ben hic bir aracta yokusta el feni cekmem manuel de kalmis sizin aliskanliginiz bence vagecmelisiniz kendi sahsi dusuncem
 
Zaten yokusta tutus sagliyor niye boyle bisey yapiyorsunuz ayrica ben hic bir aracta yokusta el feni cekmem manuel de kalmis sizin aliskanliginiz bence vagecmelisiniz kendi sahsi dusuncem[/QUOT

:) bende en son ilk okuldayken yokuşlarda çekerdim elfirenini.otomatik viteste (p) ye almadan önce (n) ye alıp el firenini çekersen şanzımandan yükü almış olursun.buda aracın rolantisinin sarsıntılı olmasını önler.düz vites araçlarda vitesi 1 e takıp gaz vermeden debriyajdan ayağını yavaşça kaldırdığında oluşan sarsıntı gibi.motora ve şanzımana belki uzun vadede zararı olabilir.dsg kullanan arkadaşlara tevsiyemdir.
 
1.sorunuz için yaptıgınız evet dogru..
2.sorunuz dogru ama mandalı kullanın kesinlikle..
3.sorunuz bu sarsıntılar DSG lerde bazen oluyor..

Gökhan abiye katılıyorum

Birde uzun ışıklı beklemelerde N konuma alıyorum emişsiniz doğru ışık yeşil olduğu gibi D konuma alıp hemen gaza basarsanız bir sarsıntı olur.Örnek vermek gerekirse ışıklarda duruyorsunuz ışık 55 saniye N konuma aldığınız yeşil ışığın yanmasına 5 saniye kala mesela hemen D konuma alın ve biraz bekleyip gaza basın o zaman sarsıntı olmaz boşluk olmuyor.

Birde şehir içi dur kalk trafiklerde D konumda değilde Manuel modda D1 de kullanın.Bunun sebebi 7 ileri olduğundan trafikde D modunda hemen araç 1-2-1 yapıyor gereksiz yere vitesleri yormuş oluyor.Manuel Modda bence D1 de kullanın sıkışık trafikde.
 
Geri
Üst Alt