Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Domuz Derisi Giymek Caiz mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
:rolleyes::rolleyes::rolleyes: platformda konuşacak egsoz sistemi yakıt sistemi oksijen sistemleri ateşleme lastik yazılım bakım milyonlarca konu varken :D:D

değişik olmuş, deriyi severim ama kıyafet konusunda pek de ilgimi çekmez.
 
kendi pisliği ni yiyen bi hayvan kala kala onun deri montunumu buldun be kardeşim..

tavuk da kendı pıslıgını yer abı,gayette koy yasamında kendı pıslıgını yedıgını gordum gozumle ama dınen yasaklanmamıstır nedenı de domuz etı gıbı yaglı ve zararlı olmayısından.konu zaten pıslıgını yemesı degıl saglıgı bozması.
Isın sonunda zaten bu konunun yerı de burası degıl:)
 
Kafamda soru işareti varsa hiç giymem ben böyle yapıyorum 'emin olamadığım zaman hiç yapmam daha iyi mantığı':)
Caiz midir bilmem ama kafa karıştırıyorsa uzak durmak gerek.

xx
 
Arkadaşlar domuz ile ilgili her şey dinimizde haramdır. Bu konuyu tartışmak, fikir sunmak bile günahtır. Biz kimiz ki Allah'ın haram kıldığı şeye yorum yapıyoruz.
 
Ben olayı sorgulamıyorum yada bana göre şöyledir bu böyle olmalıydı bu daha mantıklıda demiyorum... sadece ortada böyle bir durum var ülkemizde domuz etinden giysi satılıyor bunları belki bilmeyerek alanlar olmuştur bu konunun yeri burası yada değildir ona da ben birşey diyemem ama ben %100 domuz derisi yazısını görünce şok oldum ve korktumda bu yüzden burada görüşlerine bilgisine saygı duydugum ağbilerim kardeşlerim olduğundan muhahkkak kesin bir bilgiye sahip olan birisi kesin ve net bir bilgi sunar bende öğrenmiş olurum diyerekten konuyu açtım sonuçta konu şuan giysi olsada domuz derisiyle arabanın koltuklarını kaplatmışım yeni öğrendim diye açılsaydı konu ozaman konuşulabilir mi olacaktı?


son zamanlarda siteye açılan konuların içeriğinden çok açılmalımıydı açılmamalımıydı konusu tartışılıyor öyleyse bundan sonra sahibinden.com gibi ilan nasıl incelenip sonra yayınlanıyorsa yönetimde konuyu incelesin daha sonra yayınlasın yada sohbet başlığı altında açılamayacak konular diye bir duyuru yayınlansın bu tartışmalar bu sözler can sıkmasın bundan sonra
 
http://sorusor.diyanet.gov.tr/fmi/x...xsl?-db=FetvaVT&-lay=wfkweb&-recid=918&-find=
Diyanet İşleri Başkanlığı
Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:147/A 06800 Çankaya/ANKARA
Dini Sorular 0312 295 76 59 - 60

Linkten alıntı:
İslâm hukukçularının büyük çoğunluğu domuzun canlı iken de necis olduğu, bu sebeple salyasının, terinin vs. bulaştığı şeyin de necis olduğu görüşündedir. Bu sebeple de ağzını sürdüğü kabın, biri toprakla olmak üzere yedi defa yıkanması gerektiğini söylerler. Mâlikî hukukçular ise canlı olduğu sürece köpek gibi domuzun da necis ol-madığı görüşündedir. Bu ihtilâfın pratik sonucu domuzun girip çıktığı veya salyasını bulaştırdığı suyun temizliği ve temizlenmesi konusunda kendini gösterir. İslâm hukukçularının çoğunluğu domuzun derisinin tabaklansa bile kullanılmayacağı, necis olduğu görüşünde iken, Zâ-hirîler, Ebû Yûsuf, İbn Hazm gibi bazı hukukçular tabaklanan domuz derisinin kullanılabileceği görüşündedir. Bir kısım hukukçu da bu derinin tulum gibi sıvı madde-lerde değil de örtü, sergi, çadır gibi suyla temas etti-rilmeden kullanılabileceğini söyler. Domuzun kılının iğne ve badana fırçası olarak kullanılmasının İslâm hu-kukçularının çoğunluğu tarafından câiz görülmesi de buna o dönemde olan ihtiyaç sebebiyledir. Domuzun eriyip çürüyüp başka bir maddeye dönüşmesi halinde İslâm hukuk-çuların çoğunluğuna göre bu yeni oluşan maddenin hükmü esas alınır. Bazı koruyucu terkiplerin içinde domuz vb.nin yağının bulunması da, istihâle ve temize karışma yoluyla değişme konusunda hâkim olan ölçü ve yaklaşımdan hareketle hükme bağlanabilir.

Bence de bu konunun yeri burası değil. Google'a yazınca birçok şeyin cevabı çıkıyo zaten :) İlk önce orayı denemekte fayda var.
 
din işleri yüksek kurulunun Fetvası var caiz olduğuna dair. Lakin din işleri yüksek kurulunun Fetva ehliyeti varmı o ayrı bir konu.

Bu konuda iki görüş vardır birinci görüş tabaklanan tüm derilerin helal olduğu ile ilgili hadise dayanır ve domuz derisininde tabaklanmasına mukabil kullanabileceğini ifade eder.

ikinci görüş ise " murdar şeyleri ise haram kılar" ayetini baz alarak haram demişlerdir.

Domuz derisi bir şeyi giyme zaruretiniz değilse eğer uzak durmanın faydası var gibi duruyor
 
görkem başta yazdığın yazının sitemini yapmana gerek yok...madem açtın konuyu konuna sahip çıkıcan sitem etmiceksin
sahibinden..çalışan maaşlı kişiler onay falan gerek yok burada biz birbirimizi çok iyi tanıyoruz..ben inanıyorum bu siteye sahip çıkacakların başında gelirsin yanıldığımıda sanmıyorum
son zamanlar vs.vb gibi tartışma SCW büyüdü gelişiyor değişiyor diye bir kavram yok..en önemlisi SCW'nin bir amacı yok,olmayacakta
 
Ben senin için yazmadım Görkem. (Ne olacak ki) diyenler için yazdım. Haram haramdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt