Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Dizel leon yag kutugu arizasi

jvfc

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Mar 2013
Mesajlar
119
Yaş
41
Arkadaslar merhaba,
2012 dizel dsg leonuma gectigimiz hafta 45000 bakimi yaptirdim. Dun itibari ile arac yag uyarisi verdi ve servise cektirdik. Aracta yagin buyuk kismi bosalmis. Kontroller sonucu yag kutugunde sorun oldugu ve degismesi gerektigi soylendi. Bakimdan bir hafta sonra boyle olmasi kafami karistirdi. Hatirlayan olacaktir, buraya da yazmistin; 30000 bakimindan ciktiktan sonra da yag filtresinden kacak yapip tum yag bosalmisti.
Simdi sorum su: bu yag kutugu denen parca durduk yere bozilur mu? Basina gelen oldu mu? Yoksa servisin hatasi yuzunden mi bozuldu acaba?
 
Yağ filtre kütüğü yağ filtresinin vidalanarak takıldığı parçadır.Eğer filtre değişiminde filtre takılırken diş kaptırılırsa yerine tam oturmaz ve motor çalışınca yağın bir kısmı veya tamamı dışarı akabilir.Bakımda yeni filtre takılırken ehil olmayan biri bunu yapabilir.Bakım yaptırdığınız yere başvurmakta fayda var.
 
@LEON2013 hocam, bu bilgiler benim icin cok onemliydi. Bana hic mantikli gelmedi zaten 45000 deki aracta boyle bir sorun. Simdi yaktim ben o servisi. Eksik olmayasin, cok cok tesekkur ederim.
 
Yardımcı olduysam ne mutlu bana.Kolay gelsin.
 
@LEON2013 hocam, bu parcanin asinmasi ve eskimesi gibi bir sey mantikli degil o zaman 45000 km'deki bir aracta degil mi?
 
Kardeşim geçmiş olsun umarım her şey yoluna girer ben serviste yapılan teknik bir hata diye düşünüyorum servisin üzerine gitmende fayda var
 
Bu parça genelde dökümdür darbe,çarpma gibi şeyler dışında bir şey olmaz ama üzerinde yağ basınç müşiri,yağ boruları,gibi ek parçalar bulunur bunlarla ilgili yapılan bir işlem olup ta zarar görmüş olabilir serviste bu kütüğün ne arızası olduğunu sormanızda fayda var, bakıma gittikten sonra bu sorun çıktıysa servisten kaynaklanabilir.Serviste stajyer veya acemi bir çırak ta yapmış olabilir.
 
Servise gidip aracınıza birdaha baktırabilirsıniz umuyorum faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst Alt