Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Dizel & Benzinli

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
Bu soruyu her iki motor seçeneğinin kullanıcısıda farklı cevaplar eminim...:)

Dizel araç kullanıcılarının benzinliyi, benzinli araç kullanıcılarınınsa dizeli kullanırken gerek motorların tepkilerindeki farklardan dolayı gerekse motor seslerinden yada torktan dolayı garipsediği durumlar olmuştur bu yüzden bazılarımız benzinli araç sever dizele ısınamayız bazılarımızsa dizel sever benzinli araca ısınamayız.:confused:

Bunu yaşayanlar nedeni ile birlikte buraya yazalım.... :rolleyes:
 
Ben 2000 yılından beri dizel arabaya biniyorum ilk TDI aracı 2000 de aldıgımızda bize insanlar dizel alınır mı? yahu diyorlardı yaklaşık 11 yıldır dizel kullandıgım için kulağıma gelen ses ve tork bakımından dizeli daha çok beğenir oldum ve bugün benzinli bir araba kullandıgımda keyif alamıyorum 2.0 atmosferik bir benzinliyi bile kullanırken 1.4 TDI ın verdiği hazı vermiyor bana halbuki performans bakımından daha güçlü 2.0 ama birtürlü benzinli arabaya ısınamadım galiba bu alışkanlıklarımdan geliyor. (not: 126 bis hariç):hosgeldin:
 
Benzinli araç kullanırken zevk almaman enteresan :) , atmosferik bilmem ama turbo benzinlinin tadı başka oluyo...

Bizde uzun zamandır ailece dizel araç kullanıyoruz ancak dizeli kullanırken bi zevk aldığımı düşünmüyorum, hele ki otomatik değilse , ha bire vites üstüne vites değiştiriyorum. :) Bu aralar ne kadar doğru bilmiyorum ama bi araç alırsam illaki benzinli olmalı dedim ve benzini tercih ettim,

Dizelden zevk almak isteniyorsa en az 350-400 tork olmalı , yapıştırmalı koltuğa... Geçen gün yeni 3.0 dizel cayenne'nin performansına şahit oldum, dizel dediğin böyle olmalı dedim. 8 ileri otomatik şanzıman , motoru yola inanılmaz iyi aktarıyo ve turbo sesinden başka hiç bir ses duymuyorsunuz içeriden :)
 
sımdı dızelde cabuk hızlanmak ıcın yaptıgımız sey 3000 devıre gelıp vıtesımızı atarız (cunku ortalama 3000 den sonra tork dusmeye baslar) bı daha kı vıtes 1800 devırlerden baslar kı dızel ıcın cok yeterlı bır devırdır arac hızlanmaya devam eder !!!! benzınlı araclarda gercek devrını nerdeyse 3000 den sonraya bulmaya basladıgı ıcın 5000 6000 lerde vıtes degıstırırız !! 3000 den devam eder sonrakı vıtes ortalama olarak bazen arabamla devamlı benzınlı arac kullanan bır arkadasım kullanırken sahıt oluyorum 4000 4500 devırlere getırıyor vıtes atıyor benzınlı mantıgıyla ama araba sısmekten baska bı sey yapmıyor :) bende benzınlıye gecıyorum manuel se bazen dalgınlıkla 2500 de vıtesı sallıyorum bakıyorum yurumuyor tekrar dusuruyorum farkına varıp :D
 
Benzinli araç kullanırken zevk almaman enteresan :) , atmosferik bilmem ama turbo benzinlinin tadı başka oluyo...

Bizde uzun zamandır ailece dizel araç kullanıyoruz ancak dizeli kullanırken bi zevk aldığımı düşünmüyorum, hele ki otomatik değilse , ha bire vites üstüne vites değiştiriyorum. :) Bu aralar ne kadar doğru bilmiyorum ama bi araç alırsam illaki benzinli olmalı dedim ve benzini tercih ettim,

Dizelden zevk almak isteniyorsa en az 350-400 tork olmalı , yapıştırmalı koltuğa... Geçen gün yeni cayenne'nin performansına şahit oldum, dizel dediğin böyle olmalı dedim. 8 ileri otomatik şanzıman , motoru yola inanılmaz iyi aktarıyo :)


Dün akşam varol abi ile cayenne i konuştuk gerçekten harika onu kullanırken alınan zevk apayrı:)

Bu arada konuyu açarken aklımdan geçende buydu mesele ben dizeli seviyorum sen benzinliyi ve bir dizelin yada bir benzinlinin neden sevildiğini karşışlıklı olarak tartışmış ve öğrenmiş oluyoruz
 
bazen arabamla devamlı benzınlı arac kullanan bır arkadasım kullanırken sahıt oluyorum 4000 4500 devırlere getırıyor vıtes atıyor benzınlı mantıgıyla ama araba sısmekten baska bı sey yapmıyor :) bende benzınlıye gecıyorum manuel se bazen dalgınlıkla 2500 de vıtesı sallıyorum bakıyorum yurumuyor tekrar dusuruyorum farkına varıp :D

Aynen öyle oluyor ben dizelde azıcık yürüyüp 2ye alıyorum hatta bazı dizeller örneğin CRDİ,DCİ 2. viteste bile kalkıyor bu yüzden bir alışkanlık var bende TDI lar 2 de kalkmasa bile 1 de azıcık yürüdükten sonra 2 ye alıyorum isteksiz kalmıyor araç ama benzinli araba kullandıgımda bunu yaptıgımda yıgılıp kalması beni alıştıgımın dışında bir sürüşe yöneltiyor bu yüzden pek ısınamadım benzinliye:)

Hatta bazen aklıma şu geliyor bir kırmızı ışıktan kalkarken yanımda boş bir kamyon yada tır varsa adam 4-5 kere vites değişiyor ve hız henüz 50 değil:) bende kendimi öyle hissediyorum bazen:)
 
Görkem anlaşılan sen güçlü benzinli turbo bir araç kullanmamışsın.:)Örneğin en azından 1.8 T 20V vw motorlu bir araç kullansaydın artı benzin ucuz olsaydı:D acaba yine dizeli tercih edermiydin ? Şunuda belirteyimki bende dizelciyim.Benzin ucuz olsa arada fark olmasa kesinlikle benzinli turbo motorlu araç ama bu şartlarda kesinlikle dizel.:)
 
benzinli motor her zaman ölu motordur. 2.0 benzinli ile 2.0 dizeli karşılaştırdığımızda her ne olursa olsun 2.0 tdı daha ağır basıyor. 2.0 tfsı octavia rs kullanmıştım 1.4 tdı cordobadan sonra bana f16 gibi gelmişti makina sonrasında cordobaya binmek istemedim. sonra şans eseri bir akrabam 2.0 tdı leon aldı allahım yarabbim olamaz böyle birşey. uçuyor alet. aslında 2.0 tfsı octavia ile 2.0 tdı leon asla bir tutulamaz en başta ağırılık farkı vardı ancak, 2.0 tdı 170 ps dsg skoda superb kullandığımda aman allahım bu araba benim olmalı dedim fakat karşılaştığım netice dehşet bir fiyat oldu. alamadım. halen içimde uktedir.

3.0 tdı audi q7 kullandım araba 2 gun bende kaldı. arabanın deposunu full aldım 2 gunde 300 km yol yaptım sadece ve sadece 15 litre mazot yaktı. budA 5 litre ye tekabul eder. babamda 3.0 d bmw x5 vardı. 2006 modelde gelen duşuk psli motordan. yanlış hatırlamyorsam 236psdi. ( emin değilim ) . araçta 450 torq vardı ve q7 ye göre oldukça vasat bir arabaydı. q7 ye resmen aşık oldum. bastınmı gidiyor. resmen ucuyor. yakıt desen yukarda yazdım. babamın x5 i bir gun kullandım dedim lanet olsun bi daha kullanmam bu arabyı dedim. buyuk lokma ye buyuk söz konusma diye boşuna dememişler. 9 şubatta gumrukte geçirdiğim bir kaza sonucu sol ayağımın sserçe parmağını kırdım. ayağımı alçıya aldılar ve ben 1 ay boyunca x5i kullanmak zorunda kaldım allahtan ayağım kırıktıda babam fazla iş vermiyordu yoksa çekilecek eziyet değil. spor paketli olması çok daha kötu. kutuk gibi bir suspansıyon. buyuk ve ağır jant ve lastikler yuzunden çok zor adeta şahin tadında kazık gibi bir direksiyon.

neyse dizel her zaman dizeldir. görkemcim beni yanlış anlama kardeşim ama dizel ile benzinli hiç bir sebeble ve hiçbir şekilde benzinli ile karşılaştırılamaz. hepsi kendi kategorisinde iyidir.
 
Görkem anlaşılan sen güçlü benzinli turbo bir araç kullanmamışsın.:)Örneğin en azından 1.8 T 20V vw motorlu bir araç kullansaydın artı benzin ucuz olsaydı:D acaba yine dizeli tercih edermiydin ? Şunuda belirteyimki bende dizelciyim.Benzin ucuz olsa arada fark olmasa kesinlikle benzinli turbo motorlu araç ama bu şartlarda kesinlikle dizel.:)

C200 Kompressör kullandım 2 ay kadar ama C220 CDI daha çok hoşuma giderdi herzaman magane RS vardı kuzenimde 2.0 250 ps di yanılmıyorsam oda deli gidiyordu ama antepte yaygın kullanılan bir söz vardır yavan geliyor bana:)
 
400bg 1.8 t de kullandım 210bg dızel de kullandım ıkısının arasındakı fark kesınlıkle cok fazla ama dızelın tork u en nıhayetınde b yerde bıtıyor benzınlıdekı devır donmek ıse cok daha ayrı dunya,son donemde dızel uzerıne ne kadar cok sey okuyup arastırsamda yenı araba aldıgımda sırf benzın fıyatları yuzunden dızel araba almıs olcam heralde.Benzınlının gerek egsoz sesı olsun gerek devır donmesı olsun bana daha cekıcı gelıyor.
 
Geri
Üst Alt