Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Direksiyondan Gelen Ses

bymesut

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eki 2012
Mesajlar
4
Yaş
35
Merhaba Arkadaşlar,

2011 ibiza refences kullanıyorum bugün fark ettim, direksiyonu biraz oynatsam dahi mekanik bir ses "vızz vızzz" şekilden bir ses geliyor ben takıntılıyım ses konusunda acayip rahatsız oldum acaba neden kaynaklanıyordur ? bir sorun olabilirmi hidrolik yağını nasıl kontrol ediyoruz ve saati gösterdiği panelde uyarı olarak yuvarlak bir simge çıkıyor içi dolu üçgen şekilde bir kısım boş ? bu da neden kaynaklanıyor bilemedim .

Yardımcı olabilirmisiniz ?
 
öncelikle kendinizi üyelerimiz bölümünde tanıtmanız gerekiyor.

onun haricinde o sorun değil özellik. ibizalarda elektrik destekli direksiyon olduğundan direksiyonu döndürürken o ses çıkıyor
 
Mesut Üyelerimiz bölümünde kendini tanıtan bir konu açarmısın. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır
 
Selam,
Konuyu açtım akrdaşlar, bu sorun olabilir , detaylı yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.
 
İkaz lambasının ne anlama geldiğine aracın kitapçığından bakabilirsiniz, İbiza'da bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum açıkçası, belki de direksiyonla ilgilidir.

Şimdi sorun yalnızca gelen ses mi? Yani sürüşte herhangi bir problem yok, bir ekstra sertlik yok öyle mi? Araç sağa/sola çekmiyor değil mi?

Eğer durum buysa sesin ne tarz bir ses olduğunu bilmek lazım. Eğer mekanik parçaların yağsız kaldığında çıkarttığı tarzda bir ses ise direksiyon kutunuzda gerekli yerleri yağlayarak çözebilirsiniz. İyi bir ustanın 1-2 saatine sizin de 80-90 TL işçilik ödemenize mal olur.

Bir diğer aklıma gelen aracın bakımları düzgün yapılmadıysa direksiyon hidroliği belirli aralıklarla kontrol edilmediyse veya sistemde kaçak varsa ve/veya hava almışsa viskozitesini yitirmiş ve sistem içinde tortu oluşturmuş olabilir. Direksiyon hidroliği kapalı bir sistem içerisinde döner. Herhangi bir kaçak olmadığı sürece azalma yapmaz. Sisteme hava sızarsa hidrolik içerisinde nem oluşur ve zamanla tortu yapar, sıkıntı yaratır.
 
Merhaba arkadaşlar,

Panelde çıkan uyarı resimde büyük olarak bellirtiğim alandaki butona basınca saatin alt kısmında çıkıyor , yuvarlak bir simge ve kontağı çevirdiğimde de o kısımda uyarı veriyor o ışık sönüyor daha sonra çalıştırıyorum ? kitapçığına baktım ama birşey göremedim bukonuyla ilgili.

sesin tanımına gelince ufak bir motor sesi gibi ,sağ sola çekme yok, direksiyonda normal ama hata olarak görnüyor.

f68r3.jpg
[/URL][/IMG]
 
Hmm şimdi motor sesi gibi birşeyse acaba sen mi çok titizleniyorsun diye düşünmeye başladım. Seat'ın arabaları zaten ilginç ilginç sesler çıkartır, çoğu da normaldir.

İbiza kullanan bir arkadaş da yukarıda o ses normal demiş. Leon'da ben öyle bir ses duymadım hiç ama İbiza'lılar cevaplarsa daha iyi olur.

Bahsettiğin simgeyi de VAGCOM'a bağlayıp, ne olduğunu anlayabilirsin.
 
Aynı ses benim Ibizada da var. Bu direksiyonun yapısından gelen bir ses. Normal bir durum yani. Ben bu sesi servise sormuştum sorun yok dediler. Ancak bende gösterge panelindeki uyarı ışığı hiç yanmadı. Yanmadı derken ben bir şeye basmıyorum. Uyarı ışığı şayet sorun var ise yanar. Sizin bir şekilde yakmak için tetiklemeniz gerekmiyor. Sizin aldığınız uyarı direksiyon ile veya başka bir şey ile de ilintili olabilir. En güzeli servise veya yetkin bir ustaya baktırmak. Garanti var ise servis tercih edilebilir. Ön takımdaki parçaların yağlayarak sorun giderilmesi pek doğru yöntem değil. Bendeki paylaşılacaklar bu kadar umarım işinize yarar.
EC
 
Merhaba arkadaşlar,

Panelde çıkan uyarı resimde büyük olarak bellirtiğim alandaki butona basınca saatin alt kısmında çıkıyor , yuvarlak bir simge ve kontağı çevirdiğimde de o kısımda uyarı veriyor o ışık sönüyor daha sonra çalıştırıyorum ? kitapçığına baktım ama birşey göremedim bukonuyla ilgili.

sesin tanımına gelince ufak bir motor sesi gibi ,sağ sola çekme yok, direksiyonda normal ama hata olarak görnüyor.

f68r3.jpg
[/URL][/IMG]

mümkünse yanınızdan yavaşça geçen polo veya citroen c4 ü falan dinleyin onlardanda aynı sesin gelmesi lazım eğer dediğiniz ses o değilse bir sorun vardır

ayrıca arıza ışığı arıza varsa sürekli yanar yanıp sönmez
 
benim araçtada o ses vardı areaba hareketsizken direksiyonu oynattığımda benzer ses geliyodu usta direksiyon yağı dedi biraaz ekledi sonra ses minimilize oldu
 
Geri
Üst Alt