Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Direksiyon Kitlenme Sorunu

hakkibilgehan

Kayıtlı Üye
Katılım
6 Şub 2012
Mesajlar
13
Arkadaşlar Selamlar,

Dün başıma garip bir olay geldi ve sürekli olmaya başladı.

Araca 1-2 saat kadar binmediğimde ve yeniden çalıştırdığımda direksiyon bildiğiniz kitleniyor. Zorla büke büke dönmeye başlıyor. hareket edip yola bu şekilde devam ettikten 5 dk sonra falan kendiliğinden hidroliğe geçiyor ve yumuşuyor. Bu sorunla karşılaşan veya çözümünü bilen var mı acaba?
 
hidrolik? aracınızda elektrik destekli direksiyon bulunmakta sanırım
 
hiç anlamam ki hocam. dün birden bindiğimde yapıverdi. cordoba 2006 tdi mevcut bende.
 
Evet s-riderlarda elektronik servo direksiyon sistemi var... büyük ihtimalle de direksiyon motorunuzda yada beyninde bir arıza var en kısa sürede gösterin bence bu şekilde kullanılmaması gerekiyor tehlike arz eden bir aksam nihayetinde...
GEçmiş olsun...:(
 
ilk olarak bir oto elektrikçisine gidip akünüzü ölçtürün. bahsettiğiniz arızayı akü zayıfladığında da yapıyor. eğer akü de sıkıntı yoksa dreksiyon pompası arızalanmıştır
 
hocam valla beni mi keklediler bilmiyorum ama direksiyon hidrolik yağı kattırdım varsa öyle birşey 30 tl ye sorun çözüldü. inşallah öyle bir hidrolik yağı vardır :)
 
Geri
Üst Alt