Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Dijital led sinyal kombinasyonu

AQuStiC

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
46
Yaş
40
http://video.yahoo.com/watch/6773384/17602150

Umarım begenirsiniz.Tam 576 satır kod yazdım programlamak için.
Buda Led sinyal kontrol ünitesi kısa adıyla LECU:)
Bu arada garaj içinde fotoselli armatör var.Arasıra hareket edince kendı kendıne yanıp duruyor.Ben yakıp söndürmüyorum yani:D
ev11jm.jpg
 
ellerınıze saglık guzel olmus pekı yolda sıkıntı oluyor mu ne bılım mıllet gormesınde engel falan ? cunku herzaman kapkaranlık olmuyordur dıe dusunuyorum
 
Hayır problem yok.Gündüz de çok belli.100 metre mesafeden bizzat kendım gidip baktım.Bariz belli.Zaten belli olmasa animasyonları geçtim şerit led takmazdım.
 
valla bi animasyon isterdim ben de.. :)
 
Yapamıcagım yazamıcagım animasyon yok gibi şu an.Ama asıl iş ledlerin tasarımında.
Tasarımıda bi şekılde çözüyorum ama orjinal stopların camını açtıktan sonra geri kapatmak biraz daha problemli benım için.Onu da yapacak iyi bi usta arıyorum.Hepsine birden yetişemiyorum.
 
off dehşet arabam olsa da yaptırsak sana..dobloya yaparmısın :D eline emeğine sağlık çok güzel..
 
Yenı kasa toledolarda ve dobloda sanırım arıza lambası var.Gerçi ben beyni kandırıp arıza lambasını da söndürürüm ama dedigim gibi asıl sorun stopun camını açtıktan sonra pleksi ile kalıbını alıp şeffaf yada kırmızı pleksi kesip kapatmak.
Bu noktada ciddi sorun yaşıyorum.Pleksinin de kalıbını alıyorum.Camın aynısını çıkartıyorum.Fakat iş camı yapıştırmaya gelince asıl sorun burda başlıyor.Camı aktivatörlü japonla yapıştırsam su alabiliyor.Silikonla yapıştırsam içeri silikonu sürüp camı bastırdıgım zaman silikonun fazlası içeri taşıyor vs.
Stopçular bu problemı nasıl çözüyor bilmiyorum.Ya taşan silikonların gözükmemesi için camın kenarına boya yada filmle ince çerçeve yapıyorlar yada çok düzgün yapıştırıyorlar
Bu işi de sanırım istanbulda stopçu altan en iyi yapan ustalardan...
O nedenle ben sadece işin elektronik kısmını yapıyorum ve şu an bir kaç araç sırada bekliyorlar.Camlarını kendileri İstanbulda kestirip içine ledleri ben ledleri gömdükten sonra yapıştırcaklar.Tabi bütün bu işler için hem zaman hem para en önemlisi sabır gerekli.Çünkü öyle anlar oluyorki yaptıgım bir hata yüzünden bir ledi yanlış takmam yüzünden yenıden levha kesmek zorunda kaldıgım anlar oluyor.O derece riskli ve zor bir iş.Sadece para kazanmak için yapılabilecek bi iş kesinlikle degil.Devreler yine seri üretilirde ledlerin levhası kolay kolay seri üretilemez.Çünkü her aracın farklı stop yapısı ve ölçüsü var.İşte bu noktada bu işi yapmayı sevmeyen bi insan kolay kolay yapamaz.
Benım asıl işim bu degildi.Geçen sene Selçuk Üniv.Fizik ögretmenligini bitirdim.Sonra atanamadım askere gittim geldim vs.Daha sonra herşey bi anda gelişti.Ledlerle tanışmamla elektronik dünyasına kaptırdım kendımi.Daha da ilginci üniversitede 2 yıl elektronik dersini alttan aldım.
Tabi sonrasında sevgi ve aşırı ilgi başlayınca bu noktaya geldim.Kolay olmadı ama.2 yıllık bir bilgi birikimi ve tecrübe var.PAtlattıgım ledin,kapasitörün,yaktıgım mikroişlemcinin patlattıgım devrenın haddi hesabı yok ki artık çok şükür böyle şeyler yaşamıyorum.Sonrasında da bu gibi led animasyon sistemleri kuruyorum.Onun dışında başka bi iş yaptıgım yok.;)
 
Geri
Üst Alt